Vandra Inkaleden till Machu Picchu

Från $850

Vandra den klassiska Inkaleden till Machu Picchu på 4 dagar. Se till att boka tidigt då tillstånden säljer ut långt i förväg. Det är en av de bästa vandringarna i hela världen. Resan varar i 4 dagar och har ett pris från 6 900:-.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
 • Activity Level Challenging
 • Group Size Medium Group
  6

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Vandra Inkaleden till Machu Picchu

Allt om Vandra Inkaleden till Machu Picchu.

Resmål: Inkaleden, Machu Picchu

Restid: 4 dagar / 3 nätter

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • Upphämtning från hotell
 • Transferservice från hotellet till km 82
 • Entré biljett för Inkaleden och Machu Picchu
 • Professionell engelsktalande guide
 • Tält för att sova, mattält, kök, bord och stolar, etc.
 • Liggunderlag som ni bär själva
 • Bärare för camping utrustning (om du vill kan du hyra en bärare för ditt personliga bagage)
 • 3 frukostar, 3 luncher, 3 middagar, fika pauser, snacks
 • Dricksvatten för dina flaskor (ute på Inkaleden finns inget vatten att köpa)
 • Syrgas
 • Första hjälpen-kit
 • Radiokommunikation
 • Guidad tur Machu Picchu
 • Tåg tillbaka till Cusco eller Ollantaytambo i ”Back Packer Klass”, ev. bussförbindelse
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • Sovsäck (kan hyras)
 • Personlig bärare (kan hyras)
 • Bussen från Machu Picchu ner till Aguas Calientes (ca 20 SEK per person)
 1. Dag 1 The Inca trail (L, D )

  Ni blir hämtade på ert hotel i Cusco och påbörjar den vackra två timmarsresan genom Den Heliga Dalen innan ni når Ollantaytambo. Väl där blir ni försedda med bagage, mat, och bärare för Inkaleden. En bra idé är att ta med kokablad som ni kan koka kokaté av (bra mot höghöjdssjukan) samt vandringskäppar av trä som hjälpmedel under vandringen (vandringskäppar med metalltopp är inte tillåtna). Väl färdiga så åker ni vidare till Piskacucho (höjd: 2700m).
  Ni påbörjar Inkaleden genom att gå över Piskacucho bron över Urubambafloden. Ni har nu 12 km vandring framför er innan dagen är slut. Till en början är terrängen plan innan ni når första raststället vid Miskay samhället (höjd 2800m). Stigen fortsätter sedan lite brantare tills ni når en hög platå. Härifrån har ni en spektakulär utsikt över inkaruinerna Patallacta (höjd 2750). Vandringen fortsätter sedan under två timmar innan ni når lunchplatsen. Efter lunch så är det endast två timmar kvar innan ni når campingplatsen Wayllabamba (höjd: 3000m). Höjdpunkten under den sista biten av Inkaleden är utsikten över bergskedjan Vilcanota samt det snöbeklädda berget Mount Veronica.

 2. Dag 2 The Inca trail (B, L, D)

  Den andra dagen av Inkaleden är den tuffaste. Ni vaknar tidigt för frukost och sedan följer en 9 km stigning. Ni vandrar på en stig genom lummig vegetation och porlande bäckar. Det är viktigt att ni tar många raster för att inte ta ut er själva, stanna och vila så fort ni känner er andfådda för att undvika huvudvärk. Ni kommer att ta en längre rast vid Llulluchapampa byn. Sedan är det dags att bestiga det högsta och mest kända passet, Abra Warmihuaña eller ”Dead Woman´s Pass” (höjd: 4200m). Denna stigningen tar ca 2 timmar och det är viktigt att ta många korta andningspauser på grund av den höga höjden. Väl uppe så kan ni vila en stund och ta foton innan det är dags att fortsätta vandringen. Ni vandrar nedåt på en 2,5 km lång slingrande stig som korsar en dalgång med mycket djurliv. Ni äter lunch på vägen och sedan förtsätter ni till campingplatsen i Pacamayo dalen (höjd: 3600m). Här kan ni vila innan det är dags för middag och övernattning.

 3. Dag 3 The Inca trail (B, L, D)

  Idag kommer ni att vandra 15 km längs en vacker och arkeologiskt rik stig. Först så vandrar ni upp till Runkurakay passet (höjd: 3970m). Halvvägs upp så kommer ni fram till Runkurakay ruinerna, ett gammalt inka utsiktshus. På det följande passet så har ni fantastiska vyer över bergskedjorna Vilcabamba och Pumasillo. Ni fortsätter sedan till de spektakulära ruinerna Sayacmarca (höjd 3624). Efter detta fortsätter vandringen genom skogen till den sista stigningen som leder er till det tredje passet, Abra de Phuyupatamarca (höjd: 3700m). Stigen fortsätter sedan ner till den arkeologiska platsen Phuyupatamarca. Dessa ruiner kallas för ”Town above the Clouds” och de är omringade av Inkaterasser med sofistikerade vatteledningssystem. Vid skymningen så når ni de imponerande ruinerna Wiñaywayna, eller ”Forever Young”. Man tror att detta var ett centrum för vattendyrkan. Väldigt nära så ligger campingplatsen där ni kommer att tillbringa den sista natten. Här finns det duschar och även en restaurang. Glöm inte att säga hej då till kocken och bärarna som dagen efter tar det tidiga tåget tillbaka till Cusco.

 4. Dag 4 The Inca trail (B)

  Ni väcks klockan 04.00 och äter frukost 04.30 för att kunna börja vandringen redan klockan 05.00 och hinna fram till Inti Punko, eller ”Sun Gate” till kl 06.00. Vandringen går längs en smal stig genom skogen. När ni når solporten, precis före soluppgången, så kommer dimman över Machu Picchu att skingras och ruinerna kommer att vara upplysta av solens strålar. Utsikten är magisk, ett minne för livet. Ni fortsätter sedan ner till ruinerna där ni börjar den 2 timmar långa guidade turen där ni får lära er allt om Machu Picchu. Efter turen så har ni gott om ledig tid. Vissa väljer då att bestiga Huayna Picchuberget. Härifrån har ni en underbar utsikt över Machu Picchu samt omgivningen. Det är en tuff och aningen farlig klättring dock, speciellt efter 4 dagars vandring, så man måste vara extremt försiktig.
  På eftermiddagen så tar ni tåget tillbaka till Cusco. Vi hämtar upp er på tågstationen och tar er till hotellet.