Perus Ultimata Äventyrsresa

Från $3,950

Perus Ultimata Äventyrsresa, 20 dagar lång, är perfekt för hardcore-äventyraren. Den är fullspäckad med äventyrsaktiviteter i Peru; vandring i Colca Canyon, kayakpaddling på Titikakasjön med övernattning på en ö i en familjs hem, mountainbike, forsränning och Inkaleden till Machu Picchu. Boka en resa med en riktig utmaning med äventyr i Peru.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
 • Activity Level Extreme
 • Group Size Small Group
  2

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Perus Ultimata Äventyrsresa

Allt om Perus Ultimata Äventyrsresa.

Resmål: Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Aguas Calientes Inkas Heliga Dal och Machu Picchu.

Restid: 20 dagar / 19 nätter

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • Flygresor Lima Arequipa, Cusco – Lima
 • Transporter till och från flygplatser
 • 16 nätter på rekommenderade hotell med frukostbuffé
 • 3 nätters camping på Inkaleden, alla måltider ingår
 • Professionella engelsktalande guider
 • Stadstur i Lima
 • Stadstur i Arequipa
 • 3 dagars vandring i Colca Canyon
 • Kayakpaddling Titikakasjön
 • Övernattning hos familj på ön Amantani i Titikakasjön
 • Turistbuss Puno – Cusco där flera stopp görs för sight-seeing, lunch ingår på ett av stoppen
 • Stadstur i Cusco
 • Hel dags utflykt till ”Den heliga dalen”
 • Utflykt med forsränning på Urubambafloden
 • Mountain-bike äventyr till Moras och Moray
 • 4 dagar vandring Inkaleden med alla måltider, inkluderande resor, entré och guidad vandring på Machu Picchu
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • Internationellt flyg och flygskatter
 • Måltider som inte är specificerade i resplanen
 • Reseförsäkring
 • Dricks
 1. Dag 1 Lima

  Vår personal välkomnar er på flygplatsen i Lima och tar er till ert hotell i Miraflores, där vi berättar om Lima och Peru, ger information och svarar på frågor. Miraflores är ett lugnt och tryggt område vid Stilla Havet där de bästa hotellen och restaurangerna ligger.

 2. Dag 2 Lima (B)

  Efter frukost gör ni en guidad tur i både det koloniala och moderna Lima, då ni bland annat besöker katedralen byggd 1654 där den spanske erövraren Francisco Pizarros kvarlevor vilar, Stortorget (Plaza de Armas) med sin fontän i brons från 1650, de unika träbalkongerna som inramar torget, San Francisco-klostret med sina berömda katakomber och de moderna stadsdelarna San Isidro och Miraflores. Lima, känd som ”Kungarnas stad” grundades 1535 av Francisco Pizarro och 1991 blev staden förklarad som ett världsarv av UNESCO.

 3. Dag 3 Lima-Arequipa (B)

  Transfer till flygplatsen i Lima för ert morgonflyg till Arequipa, ”Den vita staden”. Vi möter er där på flygplatsen och tar er till ert hotell. Lättare aktiviteter och vila under förmiddagen för att vänja er vid höjden (2335 m). På eftermiddagen hämtas ni för er guidade rundtur i Arequipa, där ni kommer att; besöka Chilinadalen och den gamla stadsdelen San Lazaro, beundra utsikten från Yanahuara Belvedere, besöka stortorget (Plaza de Armas) och dess katedral, San Francisco-kyrkan, samt det extraordinära Santa Catalina-klostret som är byggt av vulkanisk lava och dateras till 1500-talet. Ni besöker även den bäst bevarade mumien i hela Amerika, Juanita, som hittades 1995 under en expedition högt uppe på en bergstopp i regionen.

 4. Dag 4 Arequipa – Colca Canyon (B)

  Ni hämtas vid hotellet klockan tidigt på morgonen och transporteras till byn Cabanaconde (höjd: 3287m) i Colcadalen. Det är en sex timmars resa och ni passerar de varma källorna i Yura, vulkanen Chachani och färdas sedan vidare upp till naturreservatet Pampa de Cañahuas där ni kommer att se grupper av lamor och alpacadjur. I våtmarkerna i Tocra kan ni se mängder av olika flyttfåglar, inklusive flamingos. Vi passerar kratern av en slocknad vulkan (Chucura), och gör ett stopp i Patapampa som är resans högsta punkt, (4,910 m), där ni bjuds på fantastiska vyer över Andernas berg. När ni anländer till Cabanaconde serveras ni lunch på en lokal restaurang. Sedan börjar vandringen ner till Colcaforsen (ca 4 timmar) som ligger i botten av Colca Canyon. Ni övernattar i den pittoreska byn San Juan de Chuccho (höjd: 2200m) där ni bor i hyddor och serveras middag av en lokal familj.

 5. Dag 5 Colca Canyon trek (B, L)

  Ni äter tidig frukost och börjar sedan en vandring på 1,5 timme till Tapay, (höjd: 2900m). Denna koloniala by är känd för sin Quechua-talande befolkning och bjuder på vackra vyer över motsatta sidan av Colca Canyon. Vandringen fortsätter sedan med ca två timmars nedstigning till byarna Coshñirhua och Malata (höjd: 2350m), och sedan ytterligare fyra timmar tills ni når oasen Sangalle (höjd: 2000m) där ni äter lunch. Sangalle-oasen är ett perfekt ställe att slappna av och njuta av naturen. Ägarna har byggt små hus av bambu där ni övernattar. Er guide kommer att visa och berätta om de olika ortstypiska frukterna i oasen, såsom lucuma, pacay och chirimoya. Ni kommer även att få provsmaka och njuta av dessa.

 6. Dag 6 Colca Canyon trek (B, L)

  Tidig väckning för att hinna upp till Cabanaconde i tid för soluppgången. Det är en vandring på ca 2-3 timmar och ni kommer att göra en stigning på 1200meters höjd. Vid ankomsten till Cabanaconde serveras frukost och ni reser därefter med bil till ”Cruz del Condor”, för att njuta av de fantastiska andinska kondorerna, världens största landfåglar med ett vingspann på över tre meter. Efter en guidad tur vid Colca Canyon går färden ned till byn Chivay där ni har möjlighet att slappna av i de varma källorna (38 ºC). Ni får med med er en lunchbox för att kunna njuta ordentligt av er tid i de varma källorna.
  Sedan reser ni med buss över höglandet till Puno (ca 6 timmar) med pauser för sight-seeing där ni ser flockar av llamor och vicuñor. Vi möter er vid bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 7. Dag 7 Kayaking on Lake Titicaca with homestay (B, L, D)

  Ni hämtas på hotellet på morgonen för en kort resa till ön Esteves, där ni får lektion i att paddla kajak, livvästar och övrig utrustning. Därefter paddlar ni till Uros flytande öar på världens högst belägna farbara sjö, och under paddlingen får ni tillfälle att se stora variationer av fåglar, flora, fauna och stenformationer. När ni anländer kommer ni att mötas av befolkningen i sina färgglada kläder och få en genomgång av hur öarna är byggda. Ni kan även göra en liten båttur med en av öarnas orts-typiska vassbåtar.
  Uros-öarna är byggda av vass som växer i sjön och har funnits i många århundraden, sedan en tid då folket började bo på vassöar för att undgå konflikter med andra folk som levde runt sjön. Ni träffar Uros-folket som lever sitt liv på dessa öar på ungefär samma sätt som sina förfäder i generationer, får prata med befolkningen och se och lära om deras levnadsförhållanden och historia.
  Ni fortsätter sedan med motorbåt ut på Titikakasjön till ön Amantani. Här serveras ni lunch hos den familj på ön som ni även kommer att övernatta hos. Efter lunch tar ni en promenad på ön och besöker templet Pachatata. Ni återvänder sedan till er värdfamilj för middag och folkloristisk, traditionsenlig show och dans.
  När tröttheten gör sig gällande går ni till sängs och sover i värdfamiljens hus.

 8. Dag 8 Kayaking on Lake Titicaca with homestay (B, L)

  Efter frukost säger ni adjö till er värdfamilj och gör en sjöresa med motorbåt till ön Taquile, en vacker ö där befolkningen lever på samma sätt de gjort i många generationer och håller fast vid sina urgamla traditioner och sitt sätt att leva. En tradition är deras hantverk som görs med stor skicklighet, och som ni kan beundra och även köpa under er promenad på ön. Framför allt textiler som tröjor, mössor, vävda bonader, m.m. som befolkningen använder i sitt dagliga liv. Ni intar lunch hos folket på ön, vandrar, upplever livet på ön och beundrar utsikten över sjön. Ni återvänder med båt till Puno och ert hotell sent på eftermiddagen.

 9. Dag 9 Puno – Cusco (B, L)

  Efter frukost, transport till busstationen för er turistbuss till Cusco. Denna bussresa över Andernas högplatå är väldigt vacker och ni kommer att göra flera stopp på vägen för att besöka museum, gamla inkaruiner och små byar. Ett stopp för lunch görs också vid La Raya på 4310 m höjd över havet. Resan är cirka 9 timmar men det blir aldrig långtråkigt tack vare alla intressanta stopp på vägen. Sen eftermiddag anländer ni till Cusco, Inkarikets gamla huvudstad. Vi möter er på bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 10. Dag 10 Cusco (B)

  Ledig morgon att sova ut eller utforska Cusco på egen hand. Under eftermiddagen gör ni en guidad tur och besöker bland annat de fyra berömda inkaruinerna som ligger i utkanten av Cusco; vattentemplet Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, orakelplatsen Qenqo och den överväldigande befästningen Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar och man har härifrån en underbar utsikt över staden. Efter detta en stadspromenad i centrala Cusco med besök av Katedralen, Stortorget samt Soltemplet Korikancha.

 11. Dag 11 Sacred Valley (B, L)

  Heldagsutflykt till Urubamba, Inkas Heliga Dal. Ni besöker byn Pisac som etablerades under kolonialtiden och som är belägen vid foten av ett terrassklätt berg, krönt med imponerande inkaruiner, och Pisacs marknad på Stortorget där indianer säljer sina produkter och hantverk. Efter lunch i dalen besöker ni Ollantaytambo, det enda inkasamhälle som spanjorerna aldrig lyckades inta, där ni utforskar ruinerna som ligger ovanför staden på en kulle. Ni besöker även byn Chinchero och dess marknad på vägen tillbaka till Cusco

 12. Dag 12 River Rafting (B, L)

  Ni hämtas av våra guider vid hotellet på morgonen för en vacker resa ned i Den heliga dalen till Adventure Center, som är utgångspunkt för forsränningen på Urubambafloden. Dagens äventyr består av två olika forsränningspass på floden, med olika svårighetsgrader. Vi startar med 2 timmars forsränning som en förberedelse. Sedan serveras lunch vid Hachicata innan ni gör ett nytt forsränningspass till Calca (tar ungefär en timme). Sedan följer det sista och svåraste passet vid Huarán. Den här delen av Urubambafloden har svårighetsgraden II, III, och IV. Efter avslutad forsränning reser vi tillbaka till Cusco och ert hotell, dit ni anländer sent på eftermiddagen.

 13. Dag 13 Cusco – Moray – Moras – Ollantaytambo (B, L)

  Ni hämtas på ert hotell av våra cykel-guider och kör till utkanterna av byn Chinchero där mountainbike-turen startar. Den totala distansen är 35 km och terrängen är stigar och småvägar. Leden startar med småvägar i ungefär en timme då ni kommer göra flera stigningar och bevittna scener från den Andinska landsbygden innan ni anländer till inka-platsen Moray. Här möter ni en fantastisk amfiteater av terrassodlingar som användes som ett jordbruksexperiment av Inka-kulturen där man tar vara på de olika mikroklimat som existerar tack vare höjdskillnader för att ta fram nya typer av grödor. Sedan fortsätter ni längs en väg som sedan övergår till en vandringsstig. Denna delen är mestadels plan och nedför, med en brant och ganska teknisk nedförsbacke och en kort men brant uppförsbacke. Om det skulle behövas så finns det supportfordon att nyttja.
  Efter ca 45 minuter så anländer ni till byn Maras där det är dags för en picnic-lunch. Sedan är det mestadels nedför till Maras saltgruvor. Maras befolkning använder en saltvattenkälla för att producera salt så som deras förfäder har gjort genom hundratals år. Sedan är det endast en teknisk nedförsbacke kvar för att komma ner till byn Urubamba i Inkas heliga dal. Som tidigare så finns möjlighet att använda supportfordonet. När ni anländer blir ni transporterade tillbaka till ert hotell i Cusco.

 14. Dag 14 Free day to explore Cusco (B)

  Ledig dag i Cusco att nyttja enligt egna intressen och önskemål. Shoppa, njut av Cuscos fantastiska och spännande mat, se det färgglada folklivet på Stortorget, Plaza de Armas, och vila som förberedelse för vandringen på Inkaleden.

 15. Dag 15 Inca Trail (B, L, D)

  Ni blir hämtade på ert hotel i Cusco och påbörjar den vackra två timmarsresan genom Den Heliga Dalen innan ni når Ollantaytambo. Väl där blir ni försedda med bagage, mat och bärare för vandringen. En bra idé är att ta med kokablad som ni kan koka kokaté av (bra mot höghöjdssjukan) samt vandringskäppar av trä som hjälpmedel under vandringen (vandringskäppar med metalltopp är inte tillåtna). Väl färdiga så åker ni vidare till Piskacucho (höjd: 2700m).

  Ni börjar vandringen genom att gå över Piskacucho bron över Urubambafloden. Ni har nu 12 km vandring framför er innan dagen är slut. Till en början är terrängen plan innan ni når första raststället vid Miskay samhället (höjd 2800m). Stigen fortsätter sedan lite brantare tills ni når en hög platå. Härifrån har ni en spektakulär utsikt över inkaruinerna Patallacta (höjd 2750). Vandringen fortsätter sedan under två timmar innan ni når lunchplatsen. Efter lunch så är det endast två timmar kvar innan ni når campingplatsen Wayllabamba (höjd: 3000m). Höjdpunkten under den sista biten av vandringen är utsikten över bergskedjan Vilcanota samt det snöbeklädda berget Mount Veronica.

 16. Dag 16 Inca Trail (B, L, D)

  Den andra dagen av inkaleden är den tuffaste. Ni vaknar tidigt för frukost och sedan följer en 9 km stigning. Ni vandrar på en stig genom lummig vegetation och porlande bäckar. Det är viktigt att ni tar många raster för att inte ta ut er själva, stanna och vila så fort ni känner er andfådda för att undvika huvudvärk. Ni kommer att ta en längre rast vid Llulluchapampa byn. Sedan är det dags att bestiga det högsta och mest kända passet, Abra Warmihuaña eller ”Dead Woman´s Pass” (höjd: 4200m). Denna stigningen tar ca 2 timmar och det är viktigt att ta många korta andningspauser på grund av den höga höjden. Väl uppe så kan ni vila en stund och ta foton innan det är dags att fortsätta vandringen. Ni vandrar nedåt på en 2,5 km lång slingrande stig som korsar en dalgång med mycket djurliv. Ni äter lunch på vägen och sedan förtsätter ni till campingplatsen i Pacamayo dalen (höjd: 3600m). Här kan ni vila innan det är dags för middag.

 17. Dag 17 Inca Trail (B, L, D)

  Idag kommer ni att vandra 15 km längs en vacker och arkeologiskt rik stig. Först vandrar ni upp till Runkurakay passet (höjd: 3970m). Halvvägs upp kommer ni fram till Runkurakay ruinerna, ett gammalt inka utsiktshus. På det följande passet har ni fantastiska vyer över bergskedjorna Vilcabamba och Pumasillo. Ni fortsätter sedan till de spektakulära ruinerna Sayacmarca (höjd 3624). Efter detta fortsätter vandringen genom skogen till den sista stigningen som leder er till det tredje passet, Abra de Phuyupatamarca (höjd: 3700m). Stigen fortsätter sedan ner till den arkeologiska platsen Phuyupatamarca. Dessa ruiner kallas för ”Town above the Clouds” och de är omringade av Inkaterasser med sofistikerade vatteledningssystem. Vid skymningen når ni de imponerande ruinerna Wiñaywayna, eller ”Forever Young”. Man tror att detta var ett centrum för vattendyrkan. Väldigt nära så ligger campingplatsen där ni kommer att spendera den sista natten. Här finns det duschar och även en restaurang. Glöm inte att säga adjö till kocken och bärarna som dagen efter tar det tidiga tåget tillbaka till Cusco.

 18. Dag 18 Inca Trail (B)

  Ni väcks klockan 04.00 och äter frukost 04.30 för att kunna börja vandringen redan klockan 05.00 och hinna fram till Inti Punko, eller “Sun Gate” till kl 06.00. Vandringen går längs en smal stig genom skogen. När ni når solporten, precis före soluppgången, så kommer dimman över Machu Picchu att skingras och ruinerna kommer att vara upplysta av solens strålar. Utsikten är magisk, ett minne för livet. Ni fortsätter sedan ner till ruinerna där ni börjar den 2 timmar långa guidade turen där ni får lära er allt om Machu Picchu. Efter turen har ni gott om ledig tid. Vissa väljer då att bestiga Huyana Picchuberget. Härifrån har ni en underbar utsikt över Machu Picchu samt omgivningen. Det är en tuff och aningen farlig klättring dock, speciellt efter 4 dagars vandring, så man måste vara extremt försiktig. På eftermiddagen tar ni bussen ner till byn Aguas Calientes där ni kommer övernatta på ett trevligt hostel.

 19. Dag 19 Aguas Calientes – Cusco (B)

  Idag har ni möjligheten att återvända till Machu Picchu och utforska området mer på egen hand (transport och entré för detta ingår ej i priset), eller se er om i byn, shoppa, vila och njuta av de varma källorna i Aguas Calientes. På eftermiddagen tar ni tåget tillbaks till Cusco. Vi hämtar upp er på tågstationen för transfer till ert hotell.

 20. Dag 20 Cusco – Lima (B)

  Transport från ert hotell till flygplatsen för ert flyg tillbaka till Lima. Beroende på när ert internationella flyg hem igen avgår väntar ni på flygplatsen på ert flyg eller spenderar några timmar i Lima innan avfärd.