Perus Klassiska Äventyr

Från $2,790

Denna 14 dagars äventyrsresa i Peru med skönhetsupplevelser och äventyr besöker Perus höjdpunkter; Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga Dal och Machu Picchu. Dessutom kommer ni att kunna tra del av äventyr i Peru såsom; kajakpaddling på Titikakasjön, mountainbike i Anderna och forsränning i Inkas Heliga Dal.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
 • Activity Level Extreme
 • Group Size Small Group
  2

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Perus Klassiska Äventyr

Allt om Perus Klassiska Äventyr.

Resmål: Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga Dal och Machu Picchu.

Restid: 14 dagar / 13 nätter

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • Flygresor Lima Arequipa, Cusco – Lima
 • 13 nätter på rekommenderade hotell med frukostbuffé
 • Professionella engelsktalande guider
 • Stadstur i Lima
 • Stadstur i Arequipa
 • 2 dagars tur till Colca Canyon med utlykter och guidade stopp
 • Hel dags guidad utflykt på Titikakasjön där lunch ingår, första delen paddlas kayak
 • Turistbuss Puno – Cusco där flera stopp görs för sight-seeing, lunch ingår på ett av stoppen
 • Stadstur i Cusco
 • Hel dags utflykt till ”Den heliga dalen”
 • Utflykt med forsränning på Urubambafloden
 • Mountain-bike äventyr till Moras och Moray
 • 2 dagars utflykt till Machu Picchu och Aguas Calientes med guidning av ruinerna
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • Internationellt flyg och flygskatter
 • Måltider som inte är specificerade i resplanen
 • Reseförsäkring
 • Dricks
 1. Dag 1 Lima

  Vår personal välkomnar er på flygplatsen i Lima och tar er till ert hotell i Miraflores, där vi berättar om Lima och Peru, ger information och svarar på frågor. Miraflores är ett lugnt och tryggt område vid Stilla Havet där de bästa hotellen och restaurangerna ligger.

 2. Dag 2 Lima (B)

  Efter frukost gör ni en guidad tur i både det koloniala och moderna Lima, då ni bland annat besöker katedralen byggd 1654 där den spanske erövraren Francisco Pizarros kvarlevor vilar, Stortorget (Plaza de Armas) med sin fontän i brons från 1650, de unika träbalkongerna som inramar torget, San Francisco-klostret med sina berömda katakomber och de moderna stadsdelarna San Isidro och Miraflores. Lima, känd som ”Kungarnas stad” grundades 1535 av Francisco Pizarro och 1991 blev staden förklarad som ett världsarv av UNESCO.

 3. Dag 3 Lima-Arequipa (B)

  Transfer till flygplatsen i Lima för ert morgonflyg till Arequipa, ”Den vita staden”. Vi möter er där på flygplatsen och tar er till ert hotell. Lättare aktiviteter och vila under förmiddagen för att vänja er vid höjden (2335 m). På eftermiddagen hämtas ni för er guidade rundtur i Arequipa, där ni kommer att; besöka Chilinadalen och den gamla stadsdelen San Lazaro, beundra utsikten från Yanahuara Belvedere, besöka stortorget (Plaza de Armas) och dess katedral, San Francisco-kyrkan, samt det extraordinära Santa Catalina-klostret som är byggt av vulkanisk lava och dateras till 1500-talet. Ni besöker även den bäst bevarade mumien i hela Amerika, Juanita, som hittades 1995 under en expedition högt uppe på en bergstopp i regionen.

 4. Dag 4 Arequipa – Colca Canyon (B)

  På morgonen hämtas ni vid hotellet för er två dagars Colca Canyon tur. Ni reser mot de varma källorna i Yura, passerar vulkanen Chachani och färdas sedan vidare upp till naturreservatet Pampa de Cañahuas där ni kommer att se grupper av lamor och alpacadjur. I våtmarkerna i Tocra kan ni se mängder av olika flyttfåglar, inklusive flamingos. Vi passerar kratern av en slocknad vulkan (Chucura), och gör ett stopp i Patapampa som är resans högsta punkt, (4,910 m), där ni bjuds på fantastiska vyer över Andernas berg. Sedan börjar nedstigningen till Colcadalen där ni anländer till Chivay, den viktigaste byn i dalen. Ni inkvarteras på ert hotell och har en ledig eftermiddag att upptäcka Colcadalen och kanske besöka de varma källorna. På kvällen kan ni sedan njuta av en god middag på restaurang med folkloristisk show och lokala danser.

 5. Dag 5 Colca Canyon – Puno (B)

  Efter en tidig frukost beger vi oss längre in i dalen mot den djupa ravinen, Cruz del Condor, där kondorerna håller till. Utsikten ifrån denna plats är fantastisk och ni kommer även stanna till flera gånger under färden för att beundra vyerna över Colca Canyon. Kondorerna kan ha ett vingspann på drygt tre meter och på morgonen drar de nytta av de varma uppvindarna från klyftan för att kunna segla ut över ravinens kant på jakt efter föda. Efter en kort promenad längs Colca Canyon är det dags att återvända till Chivay. På vägen stannar vi i de pittoreska byarna Pinchollo, Maca och Yanque, med vackra koloniala kyrkor och vid utsiktsplatserna Choquetico och Antahuilque, där ni bjuds på vackra vyer över terrasser i dalen samt Inka- och pre-inkagravar. Vid återkomsten till Chivay tar ni sedan bussen till Puno (ca 6 timmar med pauser för sight-seeing). Vi möter er vid bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 6. Dag 6 Kayaking on Lake Titicaca (B, L)

  Ni hämtas på hotellet på morgonen för en kort resa till ön Esteves, där ni får lektion i att paddla kajak, livvästar och övrig utrustning. Därefter paddlar ni till Uros flytande öar på världens högst belägna farbara sjö, och under paddlingen får ni tillfälle att se stora variationer av fåglar, flora, fauna och stenformationer.
  När ni anländer kommer ni att mötas av befolkningen i sina färgglada kläder och få en genomgång av hur öarna är byggda. Ni kan även göra en liten båttur med en av öarnas orts-typiska vassbåtar. Sedan bär det av med motorbåt till Taquile, en fantastiskt vacker ö där lokalbefolkningen lever som de gjort i århundraden med sina små jordbruk. Invånarna är kända för sin hantverksskicklighet och det kommer ni att märka på er promenad runt ön, de är särskilt kända för sina bonader, mössor och band som de själva använder. Efter lunch på ön så återvänder vi till Puno dit vi anländer sent på eftermiddagen.
  (Det finns möjligheter att sova över på ön hemma hos en familj vilket är en väldigt speciell och minnesvärd upplevelse som starkt rekommenderas, förhållandena är mycket enkla dock).

 7. Dag 7 Puno – Cusco (B, L)

  Efter frukost, transport till busstationen för er turistbuss till Cusco. Denna bussresa över Andernas högplatå är väldigt vacker och ni kommer att göra flera stopp på vägen för att besöka museum, gamla inkaruiner och små byar. Ett stopp för lunch görs också vid La Raya på 4310 m höjd över havet. Resan är cirka 9 timmar men det blir aldrig långtråkigt tack vare alla intressanta stopp på vägen. Sen eftermiddag anländer ni till Cusco, Inkarikets gamla huvudstad. Vi möter er på bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 8. Dag 8 Cusco (B)

  Ledig morgon att sova ut eller utforska Cusco på egen hand. Under eftermiddagen gör ni en guidad tur och besöker bland annat de fyra berömda inkaruinerna som ligger i utkanten av Cusco; vattentemplet Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, orakelplatsen Qenqo och den överväldigande befästningen Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar och man har härifrån en underbar utsikt över staden. Efter detta en stadspromenad i centrala Cusco med besök av Katedralen, Stortorget samt Soltemplet Korikancha.

 9. Dag 9 Sacred Valley (B, L)

  Heldagsutflykt till Urubamba, Inkas Heliga Dal. Ni besöker byn Pisac som etablerades under kolonialtiden och som är belägen vid foten av ett terrassklätt berg, krönt med imponerande inkaruiner, och Pisacs marknad på Stortorget där indianer säljer sina produkter och hantverk. Efter lunch i dalen besöker ni Ollantaytambo, det enda inkasamhälle som spanjorerna aldrig lyckades inta, där ni utforskar ruinerna som ligger ovanför staden på en kulle. Ni besöker även byn Chinchero och dess marknad på vägen tillbaka till Cusco.

 10. Dag 10 River Rafting (B, L)

  Ni hämtas av våra guider vid hotellet på morgonen för en vacker resa ned i Den heliga dalen till Adventure Center, som är utgångspunkt för forsränningen på Urubambafloden. Dagens äventyr består av två olika forsränningspass på floden, med olika svårighetsgrader. Vi startar med 2 timmars forsränning som en förberedelse. Sedan serveras lunch vid Hachicata innan ni gör ett nytt forsränningspass till Calca (tar ungefär en timme). Sedan följer det sista och svåraste passet vid Huarán. Den här delen av Urubambafloden har svårighetsgraden II, III, och IV. Efter avslutad forsränning reser vi tillbaka till Cusco och ert hotell, dit ni anländer sent på eftermiddagen.

 11. Dag 11 Cusco – Moray – Moras – Ollantaytambo (B, L)

  Ni hämtas på ert hotell av våra cykel-guider och kör till utkanterna av byn Chinchero där mountainbike-turen startar. Den totala distansen är 35 km och terrängen är stigar och småvägar. Leden startar med småvägar i ungefär en timme då ni kommer göra flera stigningar och bevittna scener från den Andinska landsbygden innan ni anländer till inka-platsen Moray. Här möter ni en fantastisk amfiteater av terrassodlingar som användes som ett jordbruksexperiment av Inka-kulturen där man tar vara på de olika mikroklimat som existerar tack vare höjdskillnader för att ta fram nya typer av grödor. Sedan fortsätter ni längs en väg som sedan övergår till en vandringsstig. Denna delen är mestadels plan och nedför, med en brant och ganska teknisk nedförsbacke och en kort men brant uppförsbacke. Om det skulle behövas så finns det supportfordon att nyttja.
  Efter ca 45 minuter så anländer ni till byn Maras där det är dags för en picnic-lunch. Sedan är det mestadels nedför till Maras saltgruvor. Maras befolkning använder en saltvattenkälla för att producera salt så som deras förfäder har gjort genom hundratals år. Sedan är det endast en teknisk nedförsbacke kvar för att komma ner till byn Urubamba i Inkas heliga dal. Som tidigare så finns möjlighet att använda supportfordonet. När ni anländer blir ni transporterade tillbaka till ert hotell i Cusco.

 12. Dag 12 Cusco - Aguas Calientes Machu Picchu (B)

  Idag kommer ni till resans höjdpunkt, Inkafolkets bortglömde stad och ett av världens sju nya underverk – Machu Picchu. Ni hämtas vid hotellet för transfer till järnvägs-stationen för ett tidigt tåg till Aguas Calientes, och möts där av er guide som tillsammans med er tar bussen upp till Machu Picchu för er guidade tur (cirka 2 timmar). Ni kommer sedan ha ledig tid att själva utforska ruinerna och fotografera. Ett populärt alternativ för den äventyrlige är att bestiga berget Huayna Picchu (1,5 – 2 timmar) varifrån ni har en underbar utsikt över Machu Picchu och omgivningen. På eftermiddagen tar ni bussen ner till Aguas Calientes där ni inkvarteras på hotell.

 13. Dag 13 Aguas Calientes – Cusco (B)

  Idag har ni möjlighet att återvända till Machu Picchu tidigt på morgonen, för att uppleva den magiska soluppgången över området och ha mer tid att utforska området på egen hand, (transport och entré för återbesök ingår ej i priset), eller att vila, vandra i byn och njuta av de varma källorna i Aguas Calientes. Sent på eftermiddagen tar ni tåget tillbaka till Cusco. Ni möts på stationen för transfer till ert hotell.

 14. Dag 14 Cusco – Lima (B)

  Transport från hotellet till flygplatsen för ert flyg tillbaka till Lima. Beroende på när ert internationella flyg hem igen avgår väntar ni på flygplatsen på ert flyg eller spenderar några timmar i Lima innan avfärd.