Perus Höjdpunkter – Lyxresa

Från $7,680

Denna mycket lyxiga Peruresa är 13 dagar lång och besöker Perus främsta sevärdheter; Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga Dal och Machu Picchu. Få oförglömliga minnen för livet under en fantastisk lyxresa i Peru med största möjliga komfort! 5 stjärniga hotell, utflykter och transporter med personlig service och avkopplande aktiviteter i lyxig miljö. Skäm bort Dig själv med det bästa Peru har att erbjuda!

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
 • Activity Level Leisurely
 • Group Size Small Group
  2

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Perus Höjdpunkter – Lyxresa

Allt om Perus Höjdpunkter – Lyxresa.

Resmål:  Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga Dal och Machu Picchu.

Restid: 13 dagar / 12 nätter

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • Flygresor Lima Arequipa, Puno/Juliaca – Cusco, Cusco – Lima
 • Privata transporter till och från flygplatser
 • 12 nätter i dubbelrum/sviter i rekommenderade 5 stjärniga hotell
 • Professionella privata engelsktalande guider
 • Privat stadstur i Lima med guide
 • Privat stadstur i Arequipa med guide
 • Privat 2 dagars tur till Colca Canyon med utflykter och guidade stopp
 • Hel dags privat guidad utflykt på Titikakasjön där lunch ingår
 • Privat stadstur i Cusco med guide
 • Privat stadstur i Cusco med guide
 • Heldags privat utflykt till ”Den heliga dalen”
 • 2 dagars utflykt till Machu Picchu med privat guidning av ruinerna. Resa med det mycket lyxiga Hiram Bingham tåget.
 • Tillgång till VIP-lounge på Lima flygplats
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • Internationellt flyg och flygskatter
 • Personliga utgifter
 • Försäkring mot stöld, sjukdom, olycka, osv.
 • Dricks, och övriga utgifter som ej är specificerade
 1. Dag 1 Lima

  Vi möter er på flygplatsen för transfer i privat fordon till det lyxiga 5 stjärniga Miraflores Park Hotel. Ni välkomnas med en VIP check-in till ert rum, en Suite Deluxe Ocean view, med utsikt över Limabukten och Stilla Havet.

 2. Dag 2 Lima (B, L)

  Efter frukost gör ni en guidad tur i både det koloniala och moderna Lima, då ni bland annat besöker katedralen byggd 1654 där den spanske erövraren Francisco Pizarros kvarlevor vilar, Stortorget (Plaza de Armas) med sin fontän i brons från 1650, de unika träbalkongerna som inramar torget, San Francisco-klostret med sina berömda katakomber och de moderna stadsdelarna San Isidro och Miraflores. Lima, känd som ”Kungarnas stad” grundades 1535 av Francisco Pizarro och 1991 blev staden förklarad som ett världsarv av UNESCO. Efter lunch besöker ni det berömda Guldmuseet, en unik privat samling av sagolika guldföremål från Inkariket och Perus andra fornkulturer.

 3. Dag 3 Lima-Arequipa (B)

  Transfer till flygplatsen i Lima för ert morgonflyg till Arequipa, ”Den vita staden”. Vi möter er där på flygplatsen och tar er till ert hotell, det 5-stjärniga Hotel Libertador. Lättare aktiviteter och vila under förmiddagen för att vänja er vid höjden (2335 m). På eftermiddagen hämtas ni för er guidade rundtur i Arequipa, där ni kommer att; besöka Chilinadalen och den gamla stadsdelen San Lazaro, beundra utsikten från Yanahuara Belvedere, besöka stortorget (Plaza de Armas) och dess katedral, San Francisco-kyrkan, samt det extraordinära Santa Catalina-klostret som är byggt av vulkanisk lava och dateras till 1500-talet. Ni besöker även den bäst bevarade mumien i hela Amerika, Juanita, som hittades 1995 under en expedition högt uppe på en bergstopp i regionen.

 4. Dag 5 Arequipa – Colca Canyon (B)

  På morgonen hämtas ni vid hotellet för er två dagars Colca Canyon tur. Ni reser mot de varma källorna i Yura, passerar vulkanen Chachani och färdas sedan vidare upp till naturreservatet Pampa de Cañahuas där ni kommer att se grupper av lamor och alpacadjur. I våtmarkerna i Tocra kan ni se mängder av olika flyttfåglar, inklusive flamingos. Vi passerar kratern av en slocknad vulkan (Chucura), och gör ett stopp i Patapampa som är resans högsta punkt, (4,910 m), där ni bjuds på fantastiska vyer över Andernas berg. Sedan börjar nedstigningen till Colcadalen där ni anländer till Chivay, den viktigaste byn i dalen. Ni inkvarteras på ert hotell, lyxiga Hotel Colca Lodge, och har en ledig eftermiddag att upptäcka Colcadalen och kanske besöka de varma källorna. På kvällen kan ni sedan njuta av en god middag på restaurang med folkloristisk show och lokala danser.

 5. Dag 6 Colca Canyon – Puno (B)

  Efter en tidig frukost beger vi oss längre in i dalen mot den djupa ravinen, Cruz del Condor, där kondorerna håller till. Utsikten ifrån denna plats är fantastisk och ni kommer även stanna till flera gånger under färden för att beundra vyerna över Colca Canyon. Kondorerna kan ha ett vingspann på drygt tre meter och på morgonen drar de nytta av de varma uppvindarna från klyftan för att kunna segla ut över ravinens kant på jakt efter föda. Efter en kort promenad längs Colca Canyon är det dags att återvända till Chivay. På vägen stannar vi i de pittoreska byarna Pinchollo, Maca och Yanque, med vackra koloniala kyrkor och vid utsiktsplatserna Choquetico och Antahuilque, där ni bjuds på vackra vyer över terrasser i dalen samt Inka- och pre-inkagravar. Vid återkomsten till Chivay tar ni sedan bussen till Puno (ca 6 timmar med pauser för sight-seeing). Vi möter er vid bussterminalen för transfer till ert hotell, det 5 stjärniga Hotel Libertador som ligger precis vid Titicacasjöns strand med en fantastisk utsikt.

 6. Dag 7 Lake Titicaca (B, L)

  Efter frukost blir ni hämtade på hotellet för er guidade båtresa på Titicacasjön. Titicacasjön är världens högst belägna farbara sjö och första stoppet är Uros-invånarnas flytande vass-öar där ni kommer att mötas av befolkningen i sina färgglada kläder och få en genomgång av hur öarna är byggda. Ni kan även göra en liten båttur med en av öarnas orts-typiska vassbåtar. Sedan bär det av till Taquile, en fantastiskt vacker ö där lokalbefolkningen lever som de gjort i århundraden med sina små jordbruk. Invånarna är kända för sin hantverksskicklighet och det kommer ni att märka på er promenad runt ön, de är särskilt kända för sina bonader, mössor och band som de själva använder. Efter lunch på ön så återvänder vi till Puno dit vi anländer sent på eftermiddagen.

 7. Dag 8 Andean Explorer train to Cusco (B, L)

  Transfer till flygplatsen utanför Puno för ert flyg till Cusco. Vi möter er vid framkomsten och tar er till ert hotell, det lyxiga 5 stjärniga Monasterio Hotel. Ni välkomnas vid kapellet med en VIP check-in till ert Deluxe rum, där en fruktkorg, blommor och choklad väntar på er. Rummet är syreberikat för att undvika eventuella problem med höjdsjukan.

 8. Dag 9 Cusco (B)

  Ledig morgon att sova ut eller utforska Cusco på egen hand. Under eftermiddagen gör ni en guidad tur och besöker bland annat de fyra berömda inkaruinerna som ligger i utkanten av Cusco; vattentemplet Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, orakelplatsen Qenqo och den överväldigande befästningen Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar och man har härifrån en underbar utsikt över staden. Efter detta en stadspromenad i centrala Cusco med besök av Katedralen, Stortorget samt Soltemplet Korikancha.

 9. Dag 10 Sacred Valley (B, L)

  Heldagsutflykt till Urubamba, Inkas Heliga Dal. Ni besöker byn Pisac som etablerades under kolonialtiden och som är belägen vid foten av ett terrassklätt berg, krönt med imponerande inkaruiner, och Pisacs marknad på Stortorget där indianer säljer sina produkter och hantverk. Efter lunch i dalen besöker ni Ollantaytambo, det enda inkasamhälle som spanjorerna aldrig lyckades inta, där ni utforskar ruinerna som ligger ovanför staden på en kulle. På vägen tillbaka till Cusco kommer ni att besöka en typisk andinsk marknad i Chinchero.

 10. Dag 11 Cusco – Aguas Calientes – Machu Picchu (B, L, D)

  Transfer till Poroy där ni stiger ombord på det lyxiga Hiram Bingham tåget till Aguas Calientes. Detta är det mest exklusiva sättet att färdas till Machu Picchu och det inkluderar en fyra rätters lunch ombord på tåget. Guider finns också tillgängliga för att svara på era frågor. När ni anländer till Aguas Calientes blir ni assisterade med bagaget och ni gör en kort bussresa upp till Machu Picchu. Ert hotel, Sanctuary Lodge, ligger precis vid ingången till Machu Picchu. Ni välkomnas med en VIP check-in till ert rum varifrån ni har en fantastisk utsikt över de omgivande bergen. En välkomst-drink och fruktkorg väntar er på rummet.
  Nu när det dags för resans höjdpunkt, Machu Picchu! Ni har en helt privat tur där ni kommer att få lära er allt av värde om detta magiska underverk. Machu Picchu är byggt av stenblock som är ihopsatta med mästerlig precision och det smälter samman fantastiskt med det omgivande berglandskapet. Det finns många teorier om Machu Picchu och er guide kommer berätta allt om detta.
  Middag på ert hotell, Sanctuary Lodge.

 11. Dag 12 Machu Picchu – Aguas Calientes - Cusco (B, L, D)

  Idag har ni möjlighet att återvända till Machu Picchu för att njuta av den vackra soluppgången över ruinerna. Ni kommer att ha mycket tid till att upptäcka platsen på egen hand. Vissa väljer att bestiga Huayna Picchu varifrån man har en fantastisk utsikt över Machu Picchu och de omgivande bergen.
  Ni återvänder till hotellet för lunch innan ni åker ner till Aguas Calientes med buss. Spendera lite tid i denna färgglada by innan ni går ombord på Hiram Bingham tåget för returresan till Cusco. På tåget blir ni bjudna på cocktails och en fyra rätters middag med show. Transfer till ert 5 stjärniga hotell, Monasterio Hotel.

 12. Dag 13 Cusco - Lima (B)

  Ledig dag för egna aktiviteter. Fråga oss gärna om råd för lämpliga aktiviteter; ridning i Den heliga dalen, forsränning, vandring, chokladtillverkning, eller varför inte strosa omkring i staden på egen hand och insupa atmosfären och befolkningen i sina färgglada kläder, äta god lunch och middag på någon av stadens utmärkta restauranger och ”bara må bra”.

 13. Dag 14 Lima (B)

  Transfer till Cusco flygplats för ert internationella flyg. Vid framkomsten kan ni slappna av i lyxiga VIP Sumaq Lounge, framröstad som den bästa VIP loungen i Sydamerika 2008, eller om tiden räcker till besöka Lima några timmar för egna aktiviteter.