Peru på en Vecka

Från $1,790

”Peru på en vecka” är en kort resa i Peru för er som inte har så gott om tid men vill se landets största sevärdheter, där ni besöker Lima, Cusco, Den Heliga Dalen, Aguas Calientes och Machu Picchu. Resan är på 7 dagar/ 6 nätter.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
 • Activity Level Fairly Easy
 • Group Size Medium Group
  6

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Peru på en Vecka

Allt om Peru på en Vecka.

Resmål: Lima, Cusco, Den Heliga Dalen, Aguas Calientes och Machu Picchu.

Restid: 7 dagar / 6 nätter

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • 6  nätter på rekommenderade hotell med frukostbuffé
 • Inrikes flyg Lima – Cusco – Lima
 • Professionella engelsktalande guider på alla utflykter
 • Stadstur i Lima
 • Stadstur i Cusco
 • Heldags utflykt till ”Den heliga dalen”
 • Utflykt till Aguas Calientes och Machu Picchu med guidning av ruinerna.
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • Internationellt flyg och flygskatter
 • Måltider som inte är specificerade i turplanen
 • Reseförsäkring
 • Dricks
 1. Dag 1 Lima

  Vår personal välkomnar er på flygplatsen i Lima och tar er till ert hotell i Miraflores, där vi berättar om Lima och Peru, ger information och svarar på frågor. Miraflores är ett lugnt och tryggt område vid Stilla Havet där de bästa hotellen och restaurangerna ligger.

 2. Dag 2 Lima (B)

  Efter frukost gör ni en guidad tur i både det koloniala och moderna Lima, då ni bland annat besöker katedralen byggd 1654 där den spanske erövraren Francisco Pizarros kvarlevor vilar, Stortorget (Plaza de Armas) med sin fontän i brons från 1650, de unika träbalkongerna som inramar torget, San Francisco-klostret med sina berömda katakomber och de moderna stadsdelarna San Isidro och Miraflores. Lima, känd som ”Kungarnas stad” grundades 1535 av Francisco Pizarro och 1991 blev staden förklarad som ett världsarv av UNESCO.

 3. Dag 3 Lima - Cusco (B)

  Transfer till flygplatsen för ert morgonflyg till Cusco. Ledig förmiddag för att vänja er vid höjden. Under eftermiddagen gör ni en guidad tur och besöker bland annat de fyra berömda inkaruinerna som ligger i utkanten av Cusco; vattentemplet Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, orakelplatsen Qenqo och den överväldigande befästningen Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar och man har härifrån en underbar utsikt över staden. Efter detta en stadspromenad i centrala Cusco med besök av Katedralen, Stortorget samt Soltemplet Korikancha.

 4. Dag 4 Sacred Valley - Aguas Calientes/Machu Picchu (B, L)

  Heldagsutflykt till Urubamba, Inkas Heliga Dal. Ni besöker byn Pisac som etablerades under kolonialtiden och som är belägen vid foten av ett terrassklätt berg, krönt med imponerande inkaruiner, och Pisacs marknad på Stortorget där indianer säljer sina produkter och hantverk. Efter lunch i dalen besöker ni Ollantaytambo, det enda inkasamhälle som spanjorerna aldrig lyckades inta, där ni utforskar ruinerna som ligger ovanför staden på en kulle. Sent på eftermiddagen tar ni tåget från Ollantaytambo till byn Aguas Calientes vid foten av Machu Picchu. Ni möts på stationen och tas till ert hotell för övernattning.

 5. Dag 5 Machu Picchu/Aguas Calientes - Cusco (B)

  Idag vaknar ni vid resans höjdpunkt, Inkafolkets bortglömde stad och ett av världens Sju Nya Underverk – Machu Picchu. Tidigt på morgonen lämnar ni hotellet för att ta en av de första bussarna upp till Machu Picchu för att ha möjligheten att njuta av den berömda soluppgången. Sedan är det dags för er guidade tur av detta omtalade underverk som tar cirka två timmar. Efter turen har ni gott om tid att själva utforska ruinerna och fotografera. Ett populärt alternativ för den äventyrlige är att bestiga berget Huayna Picchu (1,5 – 2 timmar) varifrån man har en underbar utsikt över Machu Picchu och omgivningen. På eftermiddagen tar ni sedan bussen ned från Machu Picchu till Aguas Calientes för att ta tåget tillbaka till Cusco. Vid framkomsten möts ni för transfer till ert hotell.

 6. Dag 6 Cusco (B)

  Idag har ni en ledig dag med möjlighet att utforska Cusco på egen hand och njuta av den vackra staden med dess färggranna folkliv. Här finns massor av intressanta och spännande sevärdheter, restauranger, muséer, kyrkor, torg och mycket mer. Kanske lockar en utflykt med forsränning, mountain-biking, ridning i Den heliga dalen eller annat. Vi bistår med tips och råd utifrån era intressen och önskemål. Avsluta gärna dagen på någon av stadens utsökta restauranger.

 7. Dag 6 Cusco – Lima (B)

  Transport från hotellet till flygplatsen för ert flyg tillbaka till Lima. Beroende på när ert internationella flyg hem igen avgår från Lima väntar ni på flygplatsen på ert flyg eller spenderar några timmar i staden innan avfärd.