Peru och Galapagos

Från $4,990

Den 16 dagar långa Peru och Galapagos turen startar med rundresa till Perus berömda historiska platser och dess sevärdheter, och avslutas med fantastiskt djur- och naturliv bland sköldpaddor, sjölejon, leguaner och fåglar på Galapagos unika öar. På er resa bland Galapagosöarna bor ni på hotell och upplever landbaserade äventyr och båtturer mellan öarna.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
 • Activity Level Challenging
 • 6

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Peru och Galapagos

Allt om Peru och Galapagos.

Resmål: Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga Dal, Machu Picchu och Galapagos-öarna

Restid: 16 dagar / 15 nätter

Pris: Kontakta oss

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • Flygresor Lima – Arequipa, Cusco – Lima, Guayaquil – Galapagos – Guayaquil
 • Transporter till och från flygplatser
 • 15 nätter på rekommenderade hotell med frukostbuffé
 • Professionella engelsktalande guider
 • Stadstur i Lima
 • Stadstur i Arequipa
 • 2 dagars tur till Colca Canyon med utflykter och guidade stopp
 • Hel dags guidad utflykt på Titikakasjön där lunch ingår
 • Turistbuss Puno – Cusco där flera stopp görs för sight-seeing, lunch ingår på ett av stoppen
 • Stadstur i Cusco
 • Hel dags utflykt till ”Den heliga dalen”
 • Utflykt till Machu Picchu, inkluderande resor, entré och guidad vandring
 • 5 dagar/4 nätter på Galapagosöarna med guidade turer och alla måltider inkluderade.
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • Internationellt flyg och flygskatter
 • Flyg Lima-Guayaquil (ingår normalt i internationell multipel biljett)
 • Måltider som inte är specificerade i turplanen
 • Reseförsäkring
 • Dricks
 1. Dag 1 Lima

  Vår personal välkomnar er på flygplatsen i Lima och tar er till ert hotell i Miraflores, där vi berättar om Lima och Peru, ger information och svarar på frågor. Miraflores är ett lugnt och tryggt område vid Stilla Havet där de bästa hotellen och restaurangerna ligger.

 2. Dag 2 Lima (B)

  Efter frukost gör ni en guidad tur i både det koloniala och moderna Lima, då ni bland annat besöker katedralen byggd 1654 där den spanske erövraren Francisco Pizarros kvarlevor vilar, Stortorget (Plaza de Armas) med sin fontän i brons från 1650, de unika träbalkongerna som inramar torget, San Francisco-klostret med sina berömda katakomber och de moderna stadsdelarna San Isidro och Miraflores. Lima, känd som ”Kungarnas stad” grundades 1535 av Francisco Pizarro och 1991 blev staden förklarad som ett världsarv av UNESCO.

 3. Dag 3 Lima-Arequipa (B)

  Transfer till flygplatsen i Lima för ert morgonflyg till Arequipa, ”Den vita staden”. Vi möter er där på flygplatsen och tar er till ert hotell. Lättare aktiviteter och vila under förmiddagen för att vänja er vid höjden (2335 m). På eftermiddagen hämtas ni för er guidade rundtur i Arequipa, där ni kommer att; besöka Chilinadalen och den gamla stadsdelen San Lazaro, beundra utsikten från Yanahuara Belvedere, besöka stortorget (Plaza de Armas) och dess katedral, San Francisco-kyrkan, samt det extraordinära Santa Catalina-klostret som är byggt av vulkanisk lava och dateras till 1500-talet. Ni besöker även den bäst bevarade mumien i hela Amerika, Juanita, som hittades 1995 under en expedition högt uppe på en bergstopp i regionen.

 4. Dag 4 Arequipa – Colcadalen (B)

  På morgonen hämtas ni vid hotellet för er två dagars Colca Canyon tur. Ni reser mot de varma källorna i Yura, passerar vulkanen Chachani och färdas sedan vidare upp till naturreservatet Pampa de Cañahuas där ni kommer att se grupper av lamor och alpacadjur. I våtmarkerna i Tocra kan ni se mängder av olika flyttfåglar, inklusive flamingos. Vi passerar kratern av en slocknad vulkan (Chucura), och gör ett stopp i Patapampa som är resans högsta punkt, (4,910 m), där ni bjuds på fantastiska vyer över Andernas berg. Sedan börjar nedstigningen till Colcadalen där ni anländer till Chivay, den viktigaste byn i dalen. Ni inkvarteras på ert hotell och har en ledig eftermiddag att upptäcka Colcadalen och kanske besöka de varma källorna. På kvällen kan ni sedan njuta av en god middag på restaurang med folkloristisk show och lokala danser.

 5. Dag 5 Colca – Puno (B)

  Efter en tidig frukost beger vi oss längre in i dalen mot den djupa ravinen, Cruz del Condor, där kondorerna håller till. Utsikten ifrån denna plats är fantastisk och ni kommer även stanna till flera gånger under färden för att beundra vyerna över Colca Canyon. Kondorerna kan ha ett vingspann på drygt tre meter och på morgonen drar de nytta av de varma uppvindarna från klyftan för att kunna segla ut över ravinens kant på jakt efter föda. Efter en kort promenad längs Colca Canyon är det dags att återvända till Chivay. På vägen stannar vi i de pittoreska byarna Pinchollo, Maca och Yanque, med vackra koloniala kyrkor och vid utsiktsplatserna Choquetico och Antahuilque, där ni bjuds på vackra vyer över terrasser i dalen samt Inka- och pre-inkagravar. Vid återkomsten till Chivay tar ni sedan bussen till Puno (ca 6 timmar med pauser för sight-seeing). Vi möter er vid bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 6. Dag 6 Lake Titicaca (B, L)

  Efter frukost blir ni hämtade på hotellet för er guidade båtresa på Titicacasjön. Titicacasjön är världens högst belägna farbara sjö och första stoppet är Uros-invånarnas flytande vass-öar där ni kommer att mötas av befolkningen i sina färgglada kläder och få en genomgång av hur öarna är byggda. Ni kan även göra en liten båttur med en av öarnas orts-typiska vassbåtar. Sedan bär det av till Taquile, en fantastiskt vacker ö där lokalbefolkningen lever som de gjort i århundraden med sina små jordbruk. Invånarna är kända för sin hantverksskicklighet och det kommer ni att märka på er promenad runt ön, de är särskilt kända för sina bonader, mössor och band som de själva använder. Efter lunch på ön så återvänder vi till Puno dit vi anländer sent på eftermiddagen.
  (Det finns möjligheter att sova över på ön hemma hos en familj vilket är en väldigt speciell och minnesvärd upplevelse som starkt rekommenderas, förhållandena är mycket enkla dock).

 7. Dag 7 Puno – Cusco (B, L)

  Efter frukost, transport till busstationen för er turistbuss till Cusco. Denna bussresa över Andernas högplatå är väldigt vacker och ni kommer att göra flera stopp på vägen för att besöka museum, gamla inkaruiner och små byar. Ett stopp för lunch görs också vid La Raya på 4310 m höjd över havet. Resan är cirka 9 timmar men den blir aldrig långtråkig tack vare alla intressanta stopp på vägen. Sen eftermiddag anländer ni till Cusco, Inkarikets gamla huvudstad. Vi möter er på bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 8. Dag 8 Cusco (B)

  Ledig morgon att sova ut eller utforska Cusco på egen hand. Under eftermiddagen gör ni en guidad tur och besöker bland annat de fyra berömda inkaruinerna som ligger i utkanten av Cusco; vattentemplet Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, orakelplatsen Qenqo och den överväldigande befästningen Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar och man har härifrån en underbar utsikt över staden. Efter detta en stadspromenad i centrala Cusco med besök av Katedralen, Stortorget samt Soltemplet Korikancha.

 9. Dag 9 Sacred Valley - Aguas Calientes/Machu Picchu (B, L)

  Heldagsutflykt till Urubamba, Inkas Heliga Dal. Ni besöker byn Pisac som etablerades under kolonialtiden och som är belägen vid foten av ett terrassklätt berg, krönt med imponerande inkaruiner, och Pisacs marknad på Stortorget där indianer säljer sina produkter och hantverk. Efter lunch i dalen besöker ni Ollantaytambo, det enda inkasamhälle som spanjorerna aldrig lyckades inta, där ni utforskar ruinerna som ligger ovanför staden på en kulle. Sent på eftermiddagen tar ni tåget från Ollantaytambo till byn Aguas Calientes vid foten av Machu Picchu. Ni möts på stationen och tas till ert hotell för övernattning.

 10. Dag 10 Machu Picchu/Aguas Calientes – Cusco (B)

  Idag vaknar ni vid resans höjdpunkt, Inkafolkets bortglömde stad och ett av världens Sju Nya Underverk – Machu Picchu. Tidigt på morgonen lämnar ni hotellet för att ta en av de första bussarna upp till Machu Picchu för att ha möjligheten att njuta av den berömda soluppgången. Sedan är det dags för er guidade tur av detta omtalade underverk som tar cirka två timmar. Efter turen har ni gott om tid att själva utforska ruinerna och fotografera. Ett populärt alternativ för den äventyrlige är att bestiga berget Huayna Picchu (1,5 – 2 timmar) varifrån man har en underbar utsikt över Machu Picchu och omgivningen. På eftermiddagen tar ni sedan bussen ned från Machu Picchu till Aguas Calientes för att ta tåget tillbaka till Cusco. Vid framkomsten möts ni för transfer till ert hotell.

 11. Dag 11 Cusco – Lima - Guayaquil (B)

  Transport till flygplatsen för ert flyg tillbaka till Lima och anslutningsflyget till Guayaquil. Vid framkomsten möts ni för transfer till ert hotell för vila och sömn innan morgondagens flyg till Galapagosöarna.

 12. Dag 12 Guayaquil – Galapagos - Santa Cruz Island (B, L, D)

  Efter frukost hämtas ni vid hotellet för transfer till flygplatsen i Guayaquil och flyget till Galapagos. Vid ankomsten möts ni för transport till hamnen där vi kommer att ta en speed-boat till vår första destination som är ön Santa Cruz, båtturen tar ca 2 ½ timmar. Vid ankomsten till Santa Cruz väntar vår guide för att ta oss till hotellet där vi lämnar vårt bagage. Vi kommer att använda morgonen för att besöka Manzanillo ranchen på öns högland där vi kommer att se jätte-sköldpaddor i deras naturliga livsmiljöer. Därefter tillbaka till Puerto Ayora för lunch och sedan går turen till Charles Darwin Stationen, där vi kan se ett uppfödnings-centrum för sköldpaddor från Galapagos andra öar. Vi återvänder sedan till hotellet för middag och övernattning på hotellet.

 13. Dag 13 Bartolomé Island - Navigable tour (B, L, D)

  Efter frukost, transfer till ön Baltra för att starta vår första havs-tur till ön Bartolome. De största attraktionerna på denna ö är dess fantastiska landskap med mån-liknande kratrar, imponerande lavaformationer och den berömda Pinnacle Rock-klippan. Lunch ombord på båten. Därefter bad och snorkling på en av korall-stränderna på ön där vi kan se Galapagos-pingviner, havs-sköldpaddor, sjölejon och tropiska mångfärgade fiskar. Vi återvänder till hotellet på eftermiddagen där sedan middag och övernattning väntar.

 14. Dag 14 North seymour Island - Navigable tour (B, L, D)

  Vi njuter av en havstur till Norra Seymour-ön, en 1.9 km² stor ö som ligger ligger norrut från Baltra. De viktigaste arterna på den här ön är; land-leguaner, magnifika fregattfåglar med sina otroliga scharlakansröda påsar, blå-fotade boobies med sina märkliga parningsdanser och sjölejon som surfar på vågorna. Lunch ombord på båten. Vi återvänder sedan till hotellet på eftermiddagen. Middag och logi på hotellet.

 15. Dag 15 Santa Cruz - Day at leisure (B, L, D)

  Idag kommer du ha en dag i lugn och ro att vila, besöka ön på egen hand och kanske beundra och köpa hantverk. Övernattning på hotellet.

 16. Dag 16 Santa Cruz – Guayaquil (F)

  Efter frukost kommer vi att köra cirka 45 minuter upp till högländerna på ön Santa Cruz. Vegetationen blir grönare och grönare ju högre vi kommer. När vi anländer till ”El Trapiche”, (det spanska ordet för sockerbruk), får vi möjlighet att uppleva lokalbefolkningens dagliga liv och se hur de odlar sockerrör. En Galapagos-familj äger denna lilla plantage och familje-medlemmarna är våra värdar. Far och son hjälper dig att pröva på att arbeta med sockerrörs-pressen. Medan sockerrören går via pressen, rinner en ljus vätska till ett kar. Denna vätska kommer sedan att omvandlas till bruna socker-kuber. Senare kommer vår värd att bjuda oss på en läcker lokal cocktail. Den sista delen av vår utflykt avslutas med en kortfattad lektion om produktionen av Galapagos-kaffe, en ny sort som växer på öarna. Innan vi kör tillbaka till låglandet på Santa Cruz gör vi ett stopp vid Bella Vistas lava-tunnlar, där du kan beundra dessa geologiska formationer av magma från vulkanisk verksamhet en gång i tiden. Vi går genom lava-tunnlar och får en kort förklaring av dessas tillkomst.
  Transfer till flygplatsen för flygresan tillbaka till Guayaquil. Vid ankomsten checkar ni in för ert internationella flyg tillbaka hem igen, eller om flygtiderna inte passar, transport till Guayaquil för övernattning på hotell.