Peru och Brasilien

Från $3,950

Den 19 dagar långa resan i Peru och Brasilien besöker bland annat två av Världens Sju Nya Underverk; Machu Picchu i Peru och Kristusstatyn i Rio de Janeiro. Två avklarade, fem kvar. På er resa i Peru och Brasilien får ni uppleva spännande kultur, mat och äventyr i Peru med en avslutning av badsemester på soliga stränder, golf och latinskt nattliv i Brasilien.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
 • Activity Level Moderate
 • Group Size Medium Group
  4

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Peru och Brasilien

Allt om Peru och Brasilien.

Resmål: Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Inkas heliga dal, Machu Picchu, Rio de Janeiro

Restid: 19 dagar / 18 nätter

Pris: Kontakta oss

Valmöjligheter

Istället för att välja Buzios som avslut på er resa kan ni välja en annan destination i Brasilien, och vi skräddarsyr den delen av resan för er.

Nedan följer två förslag på resmål:

Pipa Beach – Praia da Pipa

Pipa Beach som är beläget ca 80 km söder om Natal på den Brasilianska Atlantkusten, har utvecklats från att vara en liten fiskeby på 1600-talet till att vara en av de mest trendiga och populära stranddorterna i Brasilien i våra dagar. Byn med de vita sandstränderna och det kristallklara vattnet  är omtalad för sin skönhet och havet erbjuder varierande förhållanden från höga vågor lämpade för surfing till lugna vikar för bad med barn, där man om man har tur kan ta en simtur med delfiner som sällskap. Windsurfing och snorkling är också mycket populära aktiviteter.

Pipa upppfattas, trots sina många besökare från hela världen, som en liten pittoresk fiskeby, där huvudgatan som löper parallellt med stranden kantas av butiker, restauranger, caféer och barer. På kvällarna möts turister och den vänliga lokalbefolkningen på gatan för promenader, shopping och restaurangbesök. På helgerna ökar intensiteten från att vara behagligt avslappnande till livligt brasilianskt nattliv med traditionella fester, uppvisningar och barbesök.

Byn erbjuder det mesta som tillfredsställer en besökare när det gäller hotell, restauranger, barer och andra aktiviteter. Möjlighet att spela golf finns inom 1,5 timmes avstånd, och för närvarande är ca 25 golfbanor under konstruktion inom 100 km från Pipa Beach.

Iguazu Falls – Ett av världens sju naturliga underverk

Staden med 256 000 invånare är en av Brasiliens mest välbesökta turistmål och har cirka 100 hotell och värdshus. Dess främsta attraktion är Iguazu falls, som har en flödeskapacitet motsvarande tre gånger den i Niagara-fallen och är ett av de mest kända besöksmålen i Brasilien. Delar av fallen är på den brasilianska sidan och delar på den argentinska sidan. ”Garganta do Diablo” (”Djävulens strupe” på portugisiska) är det högsta av fallen, 97 meter högt.

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • Flygresor Lima – Arequipa, Cusco – Lima
 • Transporter till och från flygplatser
 • 17 nätter på rekommenderade hotell med frukostbuffé
 • Professionella engelsktalande guider
 • Stadstur i Lima
 • Stadstur i Arequipa
 • 2 dagars tur till Colca Canyon med utflykter och guidade stopp
 • Hel dags guidad utflykt på Titikakasjön där lunch ingår
 • Turistbuss Puno – Cusco där flera stopp görs för sight-seeing, lunch ingår på ett av stoppen
 • Stadstur i Cusco
 • Hel dags utflykt till ”Den heliga dalen”
 • Utflykt till Machu Picchu, inkluderande resor, entré och guidad vandring
 • Stadsturer i Rio de Janeiro med besök av ”Sockertoppen” och Kristusstatyn
 • 6 dagars/5 nätters vistelse i Buzios på Brasiliens Atlantkust. (Ni kan givetvis även välja annat besöksmål, såsom; vattenfallen Iguazu Falls, Pipa Beach eller annat).
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • Internationellt flyg och flygskatter
 • Måltider som inte är specificerade i turplanen
 • Reseförsäkring
 • Dricks
 1. Dag 1 Lima

  Vår personal välkomnar er på flygplatsen i Lima och tar er till ert hotell i Miraflores, där vi berättar om Lima och Peru, ger information och svarar på frågor. Miraflores är ett lugnt och tryggt område vid Stilla Havet där de bästa hotellen och restaurangerna ligger.

 2. Dag 2 Lima (B)

  Efter frukost gör ni en guidad tur i både det koloniala och moderna Lima, då ni bland annat besöker katedralen byggd 1654 där den spanske erövraren Francisco Pizarros kvarlevor vilar, Stortorget (Plaza de Armas) med sin fontän i brons från 1650, de unika träbalkongerna som inramar torget, San Francisco-klostret med sina berömda katakomber och de moderna stadsdelarna San Isidro och Miraflores. Lima, känd som ”Kungarnas stad” grundades 1535 av Francisco Pizarro  och 1991 blev staden förklarad som ett världsarv av UNESCO.

 3. Dag 3 Lima-Arequipa (B)

  Transfer till flygplatsen i Lima för ert morgonflyg till Arequipa, ”Den vita staden”. Vi möter er där på flygplatsen och tar er till ert hotell. Lättare aktiviteter och vila under förmiddagen för att vänja er vid höjden (2335 m). På eftermiddagen hämtas ni för er guidade rundtur i Arequipa, där ni kommer att; besöka Chilinadalen och den gamla stadsdelen San Lazaro, beundra utsikten från Yanahuara Belvedere, besöka stortorget (Plaza de Armas) och dess katedral, San Francisco-kyrkan, samt det extraordinära Santa Catalina-klostret som är byggt av vulkanisk lava och dateras till 1500-talet. Ni besöker även den bäst bevarade mumien i hela Amerika, Juanita, som hittades 1995 under en expedition högt uppe på en bergstopp i regionen.

 4. Dag 4 Arequipa – Colca Canyon (B)

  På morgonen hämtas ni vid hotellet för er två dagars Colca Canyon tur. Ni reser mot de varma källorna i Yura, passerar vulkanen Chachani och färdas sedan vidare upp till naturreservatet Pampa de Cañahuas där ni kommer att se grupper av lamor och alpacadjur. I våtmarkerna i Tocra kan ni se mängder av olika flyttfåglar, inklusive flamingos. Vi passerar kratern av en slocknad vulkan (Chucura), och gör ett stopp i Patapampa som är resans högsta punkt, (4,910 m),  där ni bjuds på fantastiska vyer över Andernas berg. Sedan börjar nedstigningen till Colcadalen där ni anländer till Chivay, den viktigaste byn i dalen. Ni inkvarteras på ert hotell och har en ledig eftermiddag att upptäcka Colcadalen och kanske besöka de varma källorna. På kvällen kan ni sedan njuta av en god middag på restaurang med folkloristisk show och lokala danser.

 5. Dag 5 Colca Canyon – Puno (B)

  Efter en tidig frukost beger vi oss längre in i dalen mot den djupa ravinen, Cruz del Condor, där kondorerna håller till. Utsikten ifrån denna plats är fantastisk och ni kommer även stanna till flera gånger under färden för att beundra vyerna över Colca Canyon. Kondorerna kan ha ett vingspann på drygt tre meter och på morgonen drar de nytta av de varma uppvindarna från klyftan för att kunna segla ut över ravinens kant på jakt efter föda. Efter en kort promenad längs Colca Canyon är det dags att återvända till Chivay. På vägen stannar vi i de pittoreska byarna Pinchollo, Maca och Yanque, med vackra koloniala kyrkor och vid utsiktsplatserna Choquetico och Antahuilque, där ni bjuds på vackra vyer över terrasser i dalen samt Inka- och pre-inkagravar. Vid återkomsten till Chivay tar ni sedan bussen till Puno (ca 6 timmar med pauser för sight-seeing). Vi möter er vid bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 6. Dag 6 Lake Titicaca (B, L)

  Efter frukost blir ni hämtade på hotellet för er guidade båtresa på Titicacasjön. Titicacasjön är världens högst belägna farbara sjö och första stoppet är Uros-invånarnas flytande vass-öar där ni kommer att mötas av befolkningen i sina färgglada kläder och få en genomgång av hur öarna är byggda. Ni kan även göra en liten båttur med en av öarnas orts-typiska vassbåtar. Sedan bär det av till Taquile, en fantastiskt vacker ö där lokalbefolkningen lever som de gjort i århundraden med sina små jordbruk. Invånarna är kända för sin hantverksskicklighet och det kommer ni att märka på er promenad runt ön, de är särskilt kända för sina bonader, mössor och band som de själva använder. Efter lunch på ön så återvänder vi till Puno dit vi anländer sent på eftermiddagen.
  (Det finns möjligheter att sova över på ön hemma hos en familj vilket är en väldigt speciell och minnesvärd upplevelse som starkt rekommenderas, förhållandena är mycket enkla dock).

 7. Dag 7 Puno – Cusco (B, L)

  Efter frukost, transport till busstationen för er turistbuss till Cusco. Denna bussresa över Andernas högplatå är väldigt vacker och ni kommer att göra flera stopp på vägen för att besöka museum, gamla inkaruiner och små byar. Ett stopp för lunch görs också vid La Raya på 4310 m höjd över havet. Resan är cirka 9 timmar men det blir aldrig långtråkigt tack vare alla intressanta stopp på vägen. Sen eftermiddag anländer ni till Cusco, Inkarikets gamla huvudstad. Vi möter er på bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 8. Dag 8 Cusco (B)

  Ledig morgon att sova ut eller utforska Cusco på egen hand. Under eftermiddagen gör ni en guidad tur och besöker bland annat de fyra berömda inkaruinerna som ligger i utkanten av Cusco; vattentemplet Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, orakelplatsen Qenqo och den överväldigande befästningen Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar och man har härifrån en underbar utsikt över staden. Efter detta en stadspromenad i centrala Cusco med besök av Katedralen, Stortorget samt Soltemplet Korikancha.

 9. Dag 9 Sacred Valley - Aguas Calientes/Machu Picchu (B, L)

  Heldagsutflykt till Urubamba, Inkas Heliga Dal. Ni besöker byn Pisac som etablerades under kolonialtiden och som är belägen vid foten av ett terrassklätt berg, krönt med imponerande inkaruiner, och Pisacs marknad på Stortorget där indianer säljer sina produkter och hantverk. Efter lunch i dalen besöker ni Ollantaytambo, det enda inkasamhälle som spanjorerna aldrig lyckades inta, där ni utforskar ruinerna som ligger ovanför staden på en kulle. Sent på eftermiddagen tar ni tåget från Ollantaytambo till byn Aguas Calientes vid foten av Machu Picchu. Ni möts på stationen och tas till ert hotell för övernattning.

 10. Dag 10 Machu Picchu/Aguas Calientes – Cusco (B)

  Idag vaknar ni vid resans höjdpunkt, Inkafolkets bortglömde stad och ett av världens Sju Nya Underverk – Machu Picchu. Tidigt på morgonen lämnar ni hotellet för att ta en av de första bussarna upp till Machu Picchu för att ha möjligheten att njuta av den berömda soluppgången. Sedan är det dags för er guidade tur av detta omtalade underverk som tar cirka två timmar. Efter turen har ni gott om tid att själva utforska ruinerna och fotografera. Ett populärt alternativ för den äventyrlige är att bestiga berget Huayna Picchu (1,5 – 2 timmar) varifrån man har en underbar utsikt över Machu Picchu och omgivningen. På eftermiddagen tar ni sedan bussen ned från Machu Picchu till Aguas Calientes för att ta tåget tillbaka till Cusco. Vid framkomsten möts ni för transfer till ert hotell.

 11. Dag 11 Cusco – Lima – Rio de Janeiro (B)

  Transport till flygplatsen för ert flyg tillbaka till Lima och det anslutande nattflyget till Rio de Janeiro. (Det internationella flyget mellan Lima och Rio ingår inte i resans pris, utan köps som en del i er internationella ”multipla” biljett). Om ni väljer ett tidigt morgonflyg från Cusco till Lima, kommer ni att ha ledig tid att ser er om och kanske shoppa i Lima. Ert nattflyg till Rio avgår sent på kvällen.

 12. Dag 12 Rio de Janeiro (B)

  Vi hämtar er vid flygets ankomst till Rio för transport till ert hotell, som ligger i anslutning till Copacabanas strand. Efter en stunds vila vidtar en stadstur samt ett besök av Sockertoppen där ni har en fantastisk utsikt över staden. Se er sedan om i Rio på egen hand, koppla av på stadens vackra stränder och upplev på kvällen det unika nattlivet med mat, dans och shower.

 13. Dag 13 Rio de Janeiro (B)

  Idag gör ni en tur till ett av Världens Sju Nya Underverk, Kristusstatyn på Corcovado berget. Härifrån har ni en helt magisk utsikt över Rio de Janeiro och omgivningen. Ni har sedan gott om tid att upptäcka och uppleva Rio enligt egna intressen och önskemål.

 14. Dag 14 Rio de Janeiro – Buzios (B)

  Ni hämtas vid hotellet efter frukost för en två timmars resa till den pittoreska “byn” Buzios, som ligger vid havet norr om Rio de Janeiro. Vid framkomsten till Buzios checkas ni in på hotellet och kan därefter ta er tid att lära känna staden och kanske bada och sola på stranden.

 15. Dag 14-19 Buzios (B)

  De första bosättarna I Buzios var europeiska pirater och slavhandlare som gifte sig med traktens kvinnor och gjorde byn till en pittoresk fiskeby, som på senare tid har utvecklats till ett sofistikerat samhälle med fantastiska stränder, och  med besökare från hela världen som vill uppleva dess magi. Buzios har blivit vald till en av världens mest vackra platser för sin rustika charm, arkitektoniska harmoni, fantastiska skönhet och  butiker och restauranger. I Buzios finner ni vita sandstränder för alla smaker och behov; med eller utan höga vågor, och som är perfekta för vattensport som wind-surfing och segling. Klimatet är bra året runt och här finns alltid möjligheten att bli vackert solbrun. Byn erbjuder ett rikt utbud av mycket bra restauranger, av naturliga skäl med många fisk- och skaldjursrätter på menyn, och har även ett livligt kvälls- och nattliv. Här finner ni den perfekta platsen för en blandning av sol och vita stränder, vattensporter och golf och för att njuta av en av de mest pittoreska och vackra platserna i världen där ni på kvällen avnjuter en delikat middag i fantastisk solnedgång.
  Golfbanan I Buzios, som är ritad av Pete och Perry Dye, erbjuder möjligheter till utmanande och avkopplande golfrundor.

 16. Dag 19 Buzios - Rio de Janeiro (B)

  I god tid för ert internationella flyg hem igen hämtas ni vid hotellet för transport till Rio de Janeiro och dess internationella flygplats, efter vad vi hoppas och tror en spännande men även avkopplande resa i två av världens mest intressanta länder.