Peru och Bolivia

Från $3,720

Denna fantastiska 14 dagars resa till Peru med dess historiska och arkeologiska platser samt Bolivia med La Paz, Uyunis saltöken och mycket mer. Resan innehåller de främsta höjdpunkterna i respektive land. Ni besöker Lima, Cusco, Inkas Heliga Dal, Machu Picchu, Titicacasjön i Peru, och La Paz samt den spektakulära saltsjön Salar de Uyuni i Bolivia. En spännande blandning av upplevelser under en resa i Peru och Bolivia, två av de mest mytomspunna länderna i Sydamerika.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
 • Activity Level Leisurely
 • Group Size Medium Group
  2

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Peru och Bolivia

Allt om Peru och Bolivia.

Resmål: Lima, Cusco, Inkas Heliga Dal, Machu Picchu, Titicacasjön i Peru, La Paz och Salar de Uyuni.

Restid: 14 dagar / 13 nätter

Pris: Kontakta oss

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • Flygresor Lima – Cusco, La Paz – Uyuni – La Paz
 • Transporter till och från flygplatser
 • 13 nätter på rekommenderade hotell med frukostbuffé
 • Professionella engelsktalande guider
 • Stadstur i Lima
 • Stadstur i Cusco
 • Hel dags utflykt till ”Den heliga dalen”
 • Utflykt till Machu Picchu med guidning av ruinerna
 • Turistbuss Cusco – Puno där flera stopp görs för sight-seeing, lunch ingår på ett av stoppen
 • Hel dags guidad utflykt på Titikakasjön där lunch ingår
 • Utflykt med katamaran på den Bolivianska sidan av Titkakasjön
 • Stadstur i La Paz
 • Utflykt till saltsjön Uyuni, Coquesa och Tunupa vulkanen
 • Utflykt till Tiwanaku, en gång den största staden i världen
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • nternationellt flyg och flygskatter
 • Måltider som inte är specificerade i resplanen
 • Reseförsäkring
 • Dricks
 1. Dag 1 Lima

  Vår personal välkomnar er på flygplatsen i Lima och tar er till ert hotell i Miraflores, där vi berättar om Lima och Peru, ger information och svarar på frågor. Miraflores är ett lugnt och tryggt område vid Stilla Havet där de bästa hotellen och restaurangerna ligger.

 2. Dag 2 Lima (B)

  Efter frukost gör ni en guidad tur i både det koloniala och moderna Lima, då ni bland annat besöker katedralen byggd 1654 där den spanske erövraren Francisco Pizarros kvarlevor vilar, Stortorget (Plaza de Armas) med sin fontän i brons från 1650, de unika träbalkongerna som inramar torget, San Francisco-klostret med sina berömda katakomber och de moderna stadsdelarna San Isidro och Miraflores. Lima, känd som ”Kungarnas stad” grundades 1535 av Francisco Pizarro och 1991 blev staden förklarad som ett världsarv av UNESCO.

 3. Dag 3 Lima - Cusco (B)

  Transfer till flygplatsen för ert morgonflyg till Cusco. Ledig förmiddag för att vänja er vid höjden. Under eftermiddagen gör ni en guidad tur och besöker bland annat de fyra berömda inkaruinerna som ligger i utkanten av Cusco; vattentemplet Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, orakelplatsen Qenqo och den överväldigande befästningen Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar och man har härifrån en underbar utsikt över staden. Efter detta en stadspromenad i centrala Cusco med besök av Katedralen, Stortorget samt Soltemplet Korikancha.

 4. Dag 4 Sacred Valley - Aguas Calientes/Machu Picchu (B, L)

  Heldagsutflykt till Urubamba, Inkas Heliga Dal. Ni besöker byn Pisac som etablerades under kolonialtiden och som är belägen vid foten av ett terrassklätt berg, krönt med imponerande inkaruiner, och Pisacs marknad på Stortorget där indianer säljer sina produkter och hantverk. Efter lunch i dalen besöker ni Ollantaytambo, det enda inkasamhälle som spanjorerna aldrig lyckades inta, där ni utforskar ruinerna som ligger ovanför staden på en kulle. Övernattning i Den Heliga Dalen.

 5. Dag 5 Machu Picchu/Aguas Calientes - Cusco (B)

  En ledig dag för att koppla av och njuta av den fantastiska miljön i Inkafolkets Heliga Dal. Meddela oss om ni vill aktivera er med exempelvis; vandring, ridning, mountain-bike, forsränning eller har något annat särskilt intresse, så bokar vi in det i er resplan. Sent på eftermiddagen tar ni tåget från Ollantaytambo till byn Aguas Calientes vid foten av Machu Picchu. Ni möts på stationen och tas till ert hotell för övernattning.

 6. Dag 6 Cusco (B)

  Idag vaknar ni vid resans höjdpunkt, Inkafolkets bortglömde stad och ett av världens Sju Nya Underverk – Machu Picchu. Tidigt på morgonen lämnar ni hotellet för att ta en av de första bussarna upp till Machu Picchu för att ha möjligheten att njuta av den berömda soluppgången. Sedan är det dags för er guidade tur av detta omtalade underverk som tar cirka två timmar. Efter turen har ni gott om tid att själva utforska ruinerna och fotografera. Ett populärt alternativ för den äventyrlige är att bestiga berget Huayna Picchu (1,5 – 2 timmar) varifrån man har en underbar utsikt över Machu Picchu och omgivningen. På eftermiddagen tar ni sedan bussen ned från Machu Picchu till Aguas Calientes för att ta tåget tillbaka till Cusco. Vid framkomsten möts ni för transfer till ert hotell.

 7. Dag 7 Cusco (B)

  En ledig dag för att utforska Cusco på egen hand. Be oss gärna om tips på aktiviteter.

 8. Dag 8 Cusco - Puno (B, L)

  Efter frukost, transfer till busstationen för er moderna turistbuss till Puno. Denna bussresa över Andernas högplatå är väldigt vacker och ni kommer att göra flera stopp på vägen för att besöka museum, gamla inka-ruiner och små byar. Ett stopp för lunch görs också vid La Raya på 4310 m höjd över havet. Resan tar cirka 9 timmar men det blir aldrig långtråkigt tack vare alla intressanta stopp på vägen. Sen eftermiddag anländer ni till Puno, beläget vid Titicacasjöns strand. Vi möter er på bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 9. Dag 9 Lake Titicaca (B, L)

  Efter frukost blir ni hämtade på hotellet för er guidade båtresa på Titicacasjön. Titicacasjön är världens högst belägna farbara sjö och första stoppet är Uros-invånarnas flytande vass-öar där ni kommer att mötas av befolkningen i sina färgglada kläder och få en genomgång av hur öarna är byggda. Ni kan även göra en liten båttur med en av öarnas orts-typiska vassbåtar. Sedan bär det av till Taquile, en fantastiskt vacker ö där lokalbefolkningen lever som de gjort i århundraden med sina små jordbruk. Invånarna är kända för sin hantverksskicklighet och det kommer ni att märka på er promenad runt ön, de är särskilt kända för sina bonader, mössor och band som de själva använder. Efter lunch på ön så återvänder vi till Puno dit vi anländer sent på eftermiddagen.
  (Det finns möjligheter att sova över på ön hemma hos en familj vilket är en väldigt speciell och minnesvärd upplevelse som starkt rekommenderas, förhållandena är mycket enkla dock).

 10. Dag 10 Puno - Copacabana - La Paz (B, L)

  Tidig avfärd från Puno till Copacabana i Bolivia, där ni går ombord på en kryssningsbåt av katamarantyp. Ni kommer att serveras snacks ombord under sjöresan till Sun Island, den legendariska födelseplatsen för Inkariket. Ni besöker Inkaträdgården, trappor, fontäner och Inti Watas kulturella centrum inklusive museet Ekako Underground, Centrum för Traditionell Medicin och platsen för tillverkning av båtar av vass från Titikakasjön, Pachamama Inkas jordbruksterrasser, ett hantverkscentrum, Intica lounge och Manco Kapacs utsiktsplats där ni kan se ett stort utbud av andinska lamadjur. Ni besöker även Inti Wata- komplexet på Sun Island, där ni får vara med om en unik seglingsupplevelse ombord på en enorm Titikaka-båt för ett panoramiskt besök på slottet Pilkokaina Inca.
  Turen avslutas med en båtresa med katamaranen till hamnen i Chua medan ni njuter av en buffé-lunch ombord, och efter det transfer till La Paz och där inkvartering på ert hotell.

 11. Dag 11 La Paz – Uyuni Salt flat - Colchani (B, L, D)

  Tidig hämtning på hotellet för privat transfer till flygplatsen i La Paz och flyget till Uyuni.
  Vid ankomsten möts ni på flygplatsen och reser med bil/buss för att besöka Uyunis saltöken och Incahuasi-ön. Denna ö ligger i hjärtat av saltfältet och är den största av en grupp av öar som representerar ett isolerat ekosystem. Ön är fylld med en kaktus-art som mäter upp till 12 meter i höjd, och som erbjuder en imponerande vy. Ni serveras lunch eller ”box-lunch”. Resan fortsätter mot byn Coquesa, där ni kommer att besöka Tunupa-vulkanen och Coquesa-mumierna. På eftermiddagen transfer till Salt Hotel för inkvartering, middag och övernattning.

 12. Dag 12 Colchani - Uyuni - La Paz (B)

  Transfer till flygplatsen i Uyuni utan guide för ert flyg till La Paz igen där ni möts av vår personal som tar er till ert hotell.
  Efter inkvartering kommer ni att göra en halvdags Stads- och Moon Valley tur. Vi hämtar er vid hotellet för att börja dagen med att besöka den kända Häxdoktorns Marknad och den koloniala kyrkan San Francisco. Turen fortsätter sedan till Plaza Murillo där katedralen, regeringspalatset och den nationella kongressens byggnad ligger. Sedan besöker vi den kända koloniala gatan Jaen, där det finns många intressanta museum, följt av en tur till en replika av ett tempel till hälften under vatten från Tiwanakukulturen. Vi fortsätter därefter till bostadsområdena Obrajes, Calacoto och La Florida. Turen avslutas med ett besök i den unika Måndalen där ni kommer att vandra omkring och även besöka ett keramikmuseum. Ni transporteras efter turen åter till ert hotell.

 13. Dag 13 La Paz (B)

  En ledig dag att njuta av La Paz på egen hand, enligt egna önskemål och intressen.

 14. Dag 14 La Paz (B)

  Ni hämtas vid hotellet för transfer till flygplatsen i La Paz och ert internationella flyg hem igen efter vad vi hoppas och tror en spännande resa i två intressanta länder.