Peru och Galapagos Kryssning

Från $7,450

Peru och Galapagos Kryssning, med kultur, natur och äventyr under 23 dagar, där ni kommer att se och uppleva de främsta höjdpunkterna i Peru; Lima, Arequipa, Colca Canyon, Puno/Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga DalMachu Picchu och Amazonas djungel. Ni fortsätter sedan till en kryssning bland Galapagos öar med underbara upplevelser av den unika naturen både till lands och till havs. Under er resa i Peru och bland Galapagosöarna kommer ni att få uppleva två ännu existerande paradis och bevittna ett fantastiskt djur- och naturliv.

M/Y Galapagos Galaxy avgår tisdagar. www.galapagosgalaxy.com.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
 • Activity Level Moderate
 • Group Size Small Group
  2

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Peru och Galapagos Kryssning

Allt om Peru och Galapagos Kryssning.

Resmål: Lima, Arequipa, Colca Canyon, Puno/Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga Dal, Machu Picchu, Amazonas djungel  och Galapagosöarna

Restid: 23 dagar / 22 nätter

Pris: Kontakta oss

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • Flygresor Lima – Arequipa, Cusco – Puerto Maldonado, Puerto Maldonado – Lima, Quito – Galapagos – Quito
 • Transporter till och från flygplatser
 • 13 nätter på rekommenderade hotell med frukostbuffé
 • 3 nätter på Inkaleden
 • 2 nätter i djungel-lodge i Amazonas
 • 4 nätter på kryssningsbåt Galapagosöarna
 • Professionella engelsktalande guider
 • Stadstur i Lima
 • Stadstur i Arequipa
 • 2 dagars tur till Colca Canyon med utflykter och guidade stopp
 • Hel dags guidad utflykt på Titikakasjön där lunch ingår
 • Turistbuss Puno – Cusco där flera stopp görs för sight-seeing, lunch ingår på ett av stoppen
 • Stadstur i Cusco
 • Hel dags utflykt till ”Den heliga dalen”
 • 4 dagar vandring Inkaleden med måltider, inkluderande resor, entré och guidad vandring i Machu Picchu
 • Utflykt med forsränning i Urubambafloden
 • 3 dagar/2 nätter i Amazonas
 • Stadstur i Quito, Ecuador
 • 5 dagar/4 nätter på kryssnings-fartyg med helpension bland Galapagos öar med engelsktalande guide. Alla måltider ingår liksom utrustning för aktiviteter.
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • Internationella flyg och flygskatter
 • Flyg Lima – Quito (ingår normalt i multipel internationell biljett)
 • Måltider som inte är specificerade i turplanen
 • Reseförsäkring
 • Dricks
 1. Dag 1 Lima

  Vår personal välkomnar er på flygplatsen i Lima och tar er till ert hotell i Miraflores, där vi berättar om Lima och Peru, ger information och svarar på frågor. Miraflores är ett lugnt och tryggt område vid Stilla Havet där de bästa hotellen och restaurangerna ligger.

 2. Dag 2 Lima (B)

  Efter frukost gör ni en guidad tur i både det koloniala och moderna Lima, då ni bland annat besöker katedralen byggd 1654 där den spanske erövraren Francisco Pizarros kvarlevor vilar, Stortorget (Plaza de Armas) med sin fontän i brons från 1650, de unika träbalkongerna som inramar torget, San Francisco-klostret med sina berömda katakomber och de moderna stadsdelarna San Isidro och Miraflores. Lima, känd som ”Kungarnas stad” grundades 1535 av Francisco Pizarro och 1991 blev staden förklarad som ett världsarv av UNESCO.

 3. Dag 3 Lima - Arequipa (B)

  Transfer till flygplatsen i Lima för ert morgonflyg till Arequipa, ”Den vita staden”. Vi möter er där på flygplatsen och tar er till ert hotell. Lättare aktiviteter och vila under förmiddagen för att vänja er vid höjden (2335 m). På eftermiddagen hämtas ni för er guidade rundtur i Arequipa, där ni kommer att; besöka Chilinadalen och den gamla stadsdelen San Lazaro, beundra utsikten från Yanahuara Belvedere, besöka stortorget (Plaza de Armas) och dess katedral, San Francisco-kyrkan, samt det extraordinära Santa Catalina-klostret som är byggt av vulkanisk lava och dateras till 1500-talet. Ni besöker även den bäst bevarade mumien i hela Amerika, Juanita, som hittades 1995 under en expedition högt uppe på en bergstopp i regionen.

 4. Dag 4 Arequipa - Colca Canyon (B)

  På morgonen hämtas ni vid hotellet för er två dagars Colca Canyon tur. Ni reser mot de varma källorna i Yura, passerar vulkanen Chachani och färdas sedan vidare upp till naturreservatet Pampa de Cañahuas där ni kommer att se grupper av lamor och alpacadjur. I våtmarkerna i Tocra kan ni se mängder av olika flyttfåglar, inklusive flamingos. Vi passerar kratern av en slocknad vulkan (Chucura), och gör ett stopp i Patapampa som är resans högsta punkt, (4,910 m), där ni bjuds på fantastiska vyer över Andernas berg. Sedan börjar nedstigningen till Colcadalen där ni anländer till Chivay, den viktigaste byn i dalen. Ni inkvarteras på ert hotell och har en ledig eftermiddag att upptäcka Colcadalen och kanske besöka de varma källorna. På kvällen kan ni sedan njuta av en god middag på restaurang med folkloristisk show och lokala danser.

 5. Dag 5 Colca Canyon - Puno (B)

  Efter en tidig frukost beger vi oss längre in i dalen mot den djupa ravinen, Cruz del Condor, där kondorerna håller till. Utsikten ifrån denna plats är fantastisk och ni kommer även stanna till flera gånger under färden för att beundra vyerna över Colca Canyon. Kondorerna kan ha ett vingspann på drygt tre meter och på morgonen drar de nytta av de varma uppvindarna från klyftan för att kunna segla ut över ravinens kant på jakt efter föda. Efter en kort promenad längs Colca Canyon är det dags att återvända till Chivay. På vägen stannar vi i de pittoreska byarna Pinchollo, Maca och Yanque, med vackra koloniala kyrkor och vid utsiktsplatserna Choquetico och Antahuilque, där ni bjuds på vackra vyer över terrasser i dalen samt Inka- och pre-Inkagravar. Vid återkomsten till Chivay tar ni sedan bussen till Puno (ca 6 timmar med pauser för sight-seeing). Vi möter er vid bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 6. Dag 6 Lake Titicaca (B)

  Efter frukost blir ni hämtade på hotellet för er guidade båtresa på Titicacasjön. Titicacasjön är världens högst belägna farbara sjö och första stoppet är Uros-invånarnas flytande vass-öar där ni kommer att mötas av befolkningen i sina färgglada kläder och få en genomgång av hur öarna är byggda. Ni kan även göra en liten båttur med en av öarnas orts-typiska vassbåtar. Sedan bär det av till Taquile, en fantastiskt vacker ö där lokalbefolkningen lever som de gjort i århundraden med sina små jordbruk. Invånarna är kända för sin hantverksskicklighet och det kommer ni att märka på er promenad runt ön, de är särskilt kända för sina bonader, mössor och band som de själva använder. Efter lunch på ön så återvänder vi till Puno dit vi anländer sent på eftermiddagen.
  (Det finns möjligheter att sova över på ön hemma hos en familj vilket är en väldigt speciell och minnesvärd upplevelse som starkt rekommenderas, förhållandena är mycket enkla dock).

 7. Dag 7 Puno - Cusco (B)

  Efter frukost, transfer till busstationen för er moderna turistbuss till Cusco. Denna bussresa över Andernas högplatå är väldigt vacker och ni kommer att göra flera stopp på vägen för att besöka museum, gamla Inkaruiner och små byar. Ett stopp för lunch görs också vid La Raya på 4310 m höjd över havet. Resan tar cirka 9 timmar men det blir aldrig långtråkigt tack vare alla intressanta stopp på vägen. Sen eftermiddag anländer ni till Cusco, Inkarikets gamla huvudstad. Vi möter er på bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 8. Dag 8 Cusco (B)

  Ledig morgon att sova ut eller utforska Cusco på egen hand. Under eftermiddagen gör ni en guidad tur och besöker bland annat de fyra berömda inkaruinerna som ligger i utkanten av Cusco; vattentemplet Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, orakelplatsen Qenqo och den överväldigande befästningen Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar och man har härifrån en underbar utsikt över staden. Efter detta en stadspromenad i centrala Cusco med besök av Katedralen, Stortorget samt Soltemplet Korikancha.

 9. Dag 9 The Sacred Valley (B)

  Heldagsutflykt till Urubamba, Inkas Heliga Dal. Ni besöker byn Pisac som etablerades under kolonialtiden och som är belägen vid foten av ett terrassklätt berg, krönt med imponerande inkaruiner, och Pisacs marknad på Stortorget där indianer säljer sina produkter och hantverk. Efter lunch i dalen besöker ni Ollantaytambo, det enda inkasamhälle som spanjorerna aldrig lyckades inta, där ni utforskar ruinerna som ligger ovanför staden på en kulle. På vägen tillbaka till Cusco och ert hotell görs ett besök på marknaden i byn Chinchero.

 10. Dag 10 he Inca Trail (B, L, D)

  På morgonen hämtar vi upp er på ert hotel i Cusco för en naturskön resa i två timma genom Den Heliga Dalen till byn Ollantaytambo. Här blir ni utrustade med bagage, mat, och bärare för er fyra dagars vandring. Efter provianteringen fortsätter en kort resa till Piskacucho som är beläget 2700 meter över havet.

  Vandringen startar med att vi korsar Urubambafloden via Piskacuchobron. Härifrån följer 12 km vandring innan ni når dagens etappmål i Wayllabamba. Vandringen går i ganska lätt och plan terräng innan vi kommer fram till byn Miskay (2750 m), där ni rastar och vilar en stund. Terrängen blir sedan lite brantare tills ni når en hög platå, varifrån det bjuds på en spektakulär utsikt över Patallacta ruinerna från Inkatiden ( 2750 m). Vandringen går sedan vidare i ca två timmar innan det är dags för lunch. Efter en stunds vila efter maten återstår endast två timmar av dagens vandring, där ni får njuta av den spektakulära utsikten över bergskedjan Vilcanota och det snöklädda Mount Veronica, innan ni når Wayllabamba (3000 m). Här slås er camp upp för natten och middag blir serverad.

 11. Dag 11 The Inca Trail (B, L, D)

  Efter frukost startar andra dagens vandring, en vandring som betraktas som den mest krävande under de fyra dagarna. Vandringen startar med 9 km i stigande terräng genom lummig vegetation med porlande bäckar. Under stigningen bör ni ta många pauser då höjden och ansträngningen brukar kännas. Gör en paus och vila när ni känner att det är för ansträngande och särskilt om ni känner av huvudvärk. Framme vid byn Llulluchapampa kommer ni att ha en längre rast för att vila och samla krafter. Efter rasten börjar ni att bestiga det högsta och mest kända passet på Inkaleden, Abra Warmihuaña eller ”Dead Woman´s Pass” (4200 m.ö.h.). Vandringen uppför tar ca 2 timmar och även här är det viktigt att ta många korta pauser för att klara av höjden på ett bra sätt. När ni nått passet blir det en stunds längre vila där ni kan njuta av utsikten och fotografera. Sedan går färden nedåt på en 2,5 km lång slingrande stig som korsar en dalgång där ni får uppleva ett rikt djurliv. Ni har serverats lunch vid lämplig plats och tid under vandringen. Dagens äventyr avslutas i Pacamayo dalen (3600 m.ö.h.), där ni kan vila efter dagens upplevelser och inta er serverade middag innan det är dags för välbehövlig nattsömn inför morgondagens fortsättning.

 12. Dag 12 The Inca Trail (B, L, D)

  Dagens etapp som sträcker sig över 15 km bjuder på vackra naturscener och arkeologiskt intressanta platser. Efter frukost startar vandringen med en stigning upp till Runkurakay passet (3970 m.ö.h.). På vägen stannar ni till vid ruinerna av Runkurakay, som var ett av Inkafolkets ”vakthus” med utsikt över ett stort område. Vidare på vandringen upplever ni mycket vackra vyer över bergskedjorna Vilcabamba och Pumasillo och de spektakulära ruinerna av Sayacmarca (3624 m.ö.h.). Färden går sedan vidare genom skogsterräng till dagens sista vandring uppför där ni kommer fram till passet, Abra de Phuyupatamarca (3700 m.ö.h.). Härifrån går färden utför till Phuyupatamarca, där ni finner många arkeologiska lämningar. Platsen kallas ”Town above the Clouds” där ni kan se och uppleva Inkaterasser med mycket sinnrika bevattningssystem. Innan kvällningen kommer ni till de imponerande ruinerna av Wiñaywayna, (”Forever Young”), ett ställe som utgjorde centrum för dyrkande av vatten. Nu är det inte långt kvar till platsen för den sista kvällens och nattens camp. Här får ni tillfälle att duscha och fräscha till er innan middagen, och vid campen finns även en restaurang.

 13. Dag 13 The Inca Trail - Machu Picchu - Cusco (B)

  Tidig väckning ca kl 04.00 för frukost. Er servicepersonal, kockar och bärare lämnar er nu och tar tåget tillbaka till Cusco. Härefter startar vandringen redan klockan 05.00 för att och kunna nå fram till Inti Punko, (”Sun Gate”) till kl 06.00, där ni får uppleva den fantastiska soluppgången. Vandringen går genom skogsterräng och när ni når ”Solporten” precis före soluppgången kommer dimman över Machu Picchu att skingras och ruinerna vara belysta av solen. Utsikten är magisk och etsar ett minne för livet. Ni fortsätter sedan ner till Machu Picchu där er guide möter er för den två timmar långa guidade turen. När guidningen är gjord har ni gott om tid till att utforska Machu picchu på egen hand, och för den som inte känner sig alltför sliten efter fyra dagars vandring kanske det lockar att bestiga toppen av Huayna Picchu där utsikten över Machu Picchu och omgivningar är hänförande. Det krävs dock god fysik och kondition för klättringen, så det manas till eftertanke för den utmaningen. Om ni önskar bestiga Huayana Picchu rekommenderas att boka detta i god tid då endast 400 personer tillåts klättra per dag. På eftermiddagen går tåget tillbaka till Cusco, en tågresa med vackra vyer i Andernas natur. Ni hämtas vid framkomsten till tågstationen och transporteras till ert hotell.

 14. Dag 14 Cusco - White water rafting (B, L, D)

  Den här dagen kommer ni att göra forsränningar på Urubambafloden med stigande svårighetsgrad. Efter att ni ätit en stärkande frukost hämtar vi er vid nio-tiden för transport till ”Adventure Center”, där ni kommer att ägna ca två timmar till forsränning. Därefter serveras lunch i byn Hachicata, och efter en stunds vila vidtar här en forsränning med något högre svårighetsgrad, för att därefter förflytta er till Calca och pröva på dessa forsar. Slutligen återstår den sista och svåraste forsränningen vid Huarán där den högsta svårighetsgraden finns. Svårigheterna på forsränningarna i floden har graderna II, III och IV. Som vi hoppas lyckliga och inte alltför blöta kör vi er sedan tillbaka till ert hotell i Cusco dit ni anländer ca kl 18.00.

 15. Dag 15 Cusco - Puerto Maldonado (B, L, D)

  Efter frukost hämtas ni vid hotellet för transfer till flygplatsen i Cusco där ert flyg till Puerto Maldonado avgår. Ni blir vid framkomsten välkomnade på flygplatsen I Puerto Maldonado, Padre Almirez International Airport, där er guide väntar på er, han kommer att finnas vid er sida under hela er djungelvistelse. Ni åker med guiden till kontoret I Puerto Maldonado för att få era “Official Waterway Permits”. På kontoret kan ni även lämna bagage som ni inte behöver under er djungelvistelse. Medan ni väntar på era tillstånd kan ni besöka torget i Puerto Maldonado och ta foton från ”Grau Square” av sammanflödet av floderna Madre de Dios och Tambopata.
  Ni går ombord på flodbåten vid “Capitania Port” med er lodge i djungeln som destination. Transporten tar ca 40 minuter på Madre de Dios floden i en typisk Amazon-flodbåt.
  Vid ankomsten till Corto Maltes Amazonia Lodge, www.cortomaltes-amazonia.com, blir ni hjärtligt mottagna och personalen bjuder er på en en cocktail. Härefter blir ni installerade i er bungalow och lunch serveras. Restaurangen på lodgen är känd för sina goda maträtter som serveras på ett mycket smakligt och konstnärligt sätt, tillagade av lodgens franska ”chef”.
  Efter lunch har ni tid att vila lite i hängmattorna utomhus, i er bungalow, eller kanske ta ett uppfriskande dopp i poolen.

  3:30 pm: Det är dags för er första vandring och kontakt med djungeln. Under färden kommer ni att se och uppleva en stor variation av tropiska träd, medicinal-örter, insekter, fjärilar och vilda djur. På återvägen stannar ni vid ett utsiktstorn där ni kan se toucaner, macawer och andra fågelarter innan vi når lodgen igen för att njuta av den magiska solnedgången i djungeln. Utflykten tar ca 2,5 till 3 timmar. Nu passar säkert ett uppfriskande dopp i poolen bra eller en exotisk drink i terrassbaren. Ni kan även sitta och beundra solnedgången i det avkopplande lugnet bland palmer och mangoträd i vår lilla hamn.

  7pm: Innan middagen serveras gör ni en kvällstur i båt, en liten safari där vi hoppas ni får se den vita kaimanen (caiman crocodiles) som håller till på flodstränderna.

  8pm: Efter en smakfull middag kan de som önskar småprata i våra soffgrupper eller möta nya internationella vänner i baren. Ni kan även njuta av att bada i poolen (som har en bar) under en tindrande Amazonhimmel med bl.a. stjärnbilden ”Södra Korset” på himlavalvet.

 16. Dag 16 Corto Maltes Amazonia (B, L, D)

  5:30 am: Ni gör en morgonvandring på ca 20 minuter innan ni når målet, en “parrot clay-lick” (papegoj ler-slick). Här finns ett antal olika fågelarter (papegojor) som äter av en speciell lera som är viktig för ämnesomsättningen. Det är ett fantastiskt exotiskt färgspel av de olika papegojorna.

  8 am: Frukost och ledig tid till att upptäcka de utsökta trädgårdarna på Corto Maltes Amazonia. Här finns ett stort antal arter av exotiska växter och blommande träd.

  10:30 am: Återigen ger vi oss ut på Madre de Dios floden, den här gången med destination “Monkey Island” (Ap-ön), där vi ser dessa intressanta och underhållande djur leva i frihet. Efter besöket hos aporna följer en ny båttur på ca 30 minuter till ”Tambopata- Candamo National Reserve”. Vi gör en vandring på ca 5 km genom den täta vegetationen i den tropiska regnskogen och ser jätteträd, ormar, apor, fåglar och vid vissa tillfällen också den skygga jaguaren.

  Vårt nästa mål är ”Hevenly Sandoval Lake” som genom sin gynnsamma lokalisering delas av ett stort antal olika djurarter: fåglar (särskilt Hoatzin, Kingfisher och Cormorant), olika typer av apor (Ekorrapor, Spindelapor, Howlerapor). I sjön kan vi se Jätteflod-utter, svarta Kaimaner och Piraya (ibland kan man även ha turen att få se anakondor vid ytor som är täckta av vass. Här är också hemvisten för den stora Arapaiman, en fisk som kan bli mer än 2,5 meter lång och väga över 200 kg. När man paddlar fram på sjön i solnedgången upplever man en spektakulär oförglömlig syn. På vägen tillbaka till lodgen kan man se olika arter av nattdjur.

  8 pm: Efter en aktiv dag i Amazonas djungel behöver kroppen vila och mat. Ni kommer att serveras middag med exotisk smak och efterrätt i samma anda. Om ni fortfarande har energi kvar kan ni sitta en stund och njuta av musik, ta en drink i baren eller lyssna till regnskogens olika ljud och läten i en hammock. Ni kan även söka återhämtning efter dagens äventyr genom att ta en massage hos en av lodgens kvalificerade massörer.

 17. Dag 17 Puerto Maldonado – Lima (B)

  Efter frukost är det dags att säga adjö till kockarna och övrig personal på Corto Maltes Amazonia. Er guide kommer att följa er tillbaka till staden där vi stannar vid kontoret för att hämta deponerat bagage. Härefter besöker vi den lokala marknaden där vi bl.a. hittar regionens speciella matprodukter, särskilt en mängd exotiska frukter från Amazonas. I tid för ert flygs avgång till Lima kör vår personal er till flygplatsen och vi hoppas att ni haft en angenäm och spännande vistelse i detta avlägsna hörn av Peru. Ni tar ert flyg tillbaka till Lima där vår personal hämtar er och kör er till ert hotell i Miraflores. Ni har sedan eftermiddagen och kvällen fri till att spendera efter egna önskemål och kanske avsluta på en av stadens många utsökta restaruranger. Det Peruanska ”köket” är berömt över hela världen.

 18. Dag 18 Lima-Quito (B)

  Ni hämtas efter frukost vid hotellet för transport till Lima flygplats, där ert flyg till Quito i Ecuador avgår. Här hämtas ni på flygplatsen och transporteras till ert hotell och har sedan resten av dagen ledig att upptäcka Ecuadors huvudstad på egen hand.

 19. Dag 19 Quito - Galapagos Cruise (B, L, D)

  Ni hämtas på morgonen vid ert hotell för transfer till flygplatsen i Quito och ert flyg till Galapagosöarna där motor yachten Galapagos Galaxy väntar på er med hög komfort och helpension.
  Beroende på vilken tid året ni valt att resa kan annat likvärdigt fartyg och besöksprogram bli aktuellt.

  Fm: San Christobal ön
  Vid ankomsten till Baltra Airport på Galapagos möts ni av er guide för transfer till ert ”hem” i 5 dagar / 4 nätter, kryssningsfartyget Galaxy. Ni installeras i era hytter och bjuds därefter på välkomstdrink och lunch serveras.

  Em: Lobos ön
  Tur med mindre utflyktsbåt, bad och snorkling.
  Platsen är hem för sälar, fregattfåglar, finkar, marina iguaner, lavaödlor och den lilla endemiska Galapagos-ormen. Här kan ni simma och snorkla på ett och samma ställe.
  Leon Dormido: En formation av två klippor som når ca 150 meter över havet. Namnet kommer av formationens likhet med med ett lejon. Vi kommer att passera mellan de två klipporna, men det är inte möjligt att lägga till.

 20. Dag 20 Galapagos Cruise (B, L, D)

  Española ön
  Tidig frukost, varefter vi börjar dagens utflykter med ett besök av Bahia Gardner.
  Aktiviteter under besöket: vandringstur, bad, snorkling och observation av sälkoloni. Sjölejonen är de djur som får störst uppmärksamhet av besökare på Galapagosöarna. De är nyfikna och lekfulla, men ibland även lite aggressiva, söta och kärleksfulla, men även lata. Vi kommer att se många av sjölejonen njuta och koppla av i solen på stranden. Vi kommer även att snorkla och simma med dem, havs-skäldpaddor, havs-iguaner och tropiska fiskar.Vi återvänder sedan till fartyget för lunch och seglats till nästa ö.

  Surarez Point
  Aktivitet under besöket: vandringstur.
  Under vandringen kommer vi att fascineras av färgen på blue-footed boobies och ha möjlighet att se den majestätiska albatrossen med mer än två meters vingbredd, (albatrossen ses inte mellan januari och mars). Ca 12000 par har sina bon på Espñola ön. Vi kommer att vara en del av den unika naturen på ön medan vi ser kolonier av havs-iguaner, zayapas, mask boobies, finkar och måsar, unika för den här ön. Under vandringen serveras snacks och drycker.

 21. Dag 21 Galapagos Cruise (B, L, D)

  Floreana ön
  Tidig frukost innan vi beger oss till Post Office Bay.
  Aktiviteter: kort vandring, bad, snorkling, sight-seeing på platsen. Platsen har fått sitt namn av Kapten John Colnett som placerade en tom rom-tunna här för att fungera som postkontor för valfångare som ofta landade här under många år. Du kan passa på att sända vykort till vänner och familj där hemma.

  Punta Cormorant

  Snorkling och kort vandring. Den här stranden är berömd för sitt mörkgröna vatten som har sin färg från olivin-kristaller. Här kan vi se många marina arter som sjölejon, havs-iguaner, fregatter och pelikaner.
  Vi besöker även ”Devil´s Crown” med utflyktsbåt och bad för de som känner för det. Vi gör en tur runt en liten ö där en grupp av klippor har formats som en krona på grund av vattenerosionen. Här är en av de bästa platserna för snorkling och dykning med stort siktdjup och goda möjligheter att beundra ett stort antal fiskar och sjödjur runt omkring ”Kronan”.

 22. Dag 22 Galapagos Cruise (B, L, D)

  Ön Santa Fe
  Aktiviteter under dagen: Vandring, bad och snorkling. En ö omfattande 24 km2 och som är som högst 60 meter över havet. En unik ö med en fantastisk bukt med turkost vatten skyddad av en naturlig barriär av klippor där vi kan se kolonier av sälar och hökar som flyger över. Ön är hem för två typer av land-iguaner som livnär sig på löv och frukter från kaktusarna som växer på ön. Här ses även krabbor, heroner, havs-iguaner, cucuver och duvor. Havssköldpaddor, rockor, sjölejon och tropiska fiskar är också fantastiska att uppleva på platsen. Bukten är utmärkt för bad och snorkling.
  Snacks och drycker serveras ombord. Efter lunch går båten vidare mot South Plaza-öarna.

  Öarna South Plazas
  Två små öar, bildade genom att havsbotten lyft sig och där land-iguanerna är lite mindre till växten. Vi vandrar längs en ovanlig klippa där mängder av sjöfåglar har sina nästen. Uppskattningsvis finns här omkring 1000 sjölejon, till största delen på sydsidan av ön.

 23. Dag 23 Galapagos Cruise - Quito (B)

  Santa Cruz ön
  Vi startar med tidig morgon och frukost varefter våra tillhörigheter packas för att kunna ”checkas ut” från båten. Resans sista besök går sedan till den världsberömda Charles Darwin Stationen, där bl.a. ”Ensamma Geroge” levde, den sista sköldpaddan av sin art. Stationen ligger vid huvudhamnen på ön Santa Cruz dit vi tar oss med buss. Vi får uppleva sköldpaddor och land-iguaner i inhägnader som finns här i uppfödningssyfte för att rädda arternas fortlevnad. Här utförs ett mycket viktigt arbete med utrotningshotade djurarter. Efter besöker åker vi till flygplatsen för incheckning och vårt flyg tillbaka till Quito.

  Beroende på tidpunkten för ert internationella flyg från Quito, reser ni sedan vidare samma dag eller tillbringar ytterligare en natt i Quito.