Peru – Den Stora Upptäcktsfärden

Från $3,680

Den Stora Upptäcktsfärden är 17 dagar lång och den perfekta turen för den som även vill uppleva en del av landets kust och dess skönhet på sin resa i Peru. Resan går genom landets alla tre klimatområden; öknen, Anderna och Amazonas djungel, och de flesta stora sevärdheterna i den södra delen av landet; Lima, Ballestasöarna, Nazcalinjerna, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga Dal, Machu Picchu, och Amazonas djungel.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
 • Activity Level Moderate
 • Group Size Medium Group
  6

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Peru – Den Stora Upptäcktsfärden

Allt om Peru – Den Stora Upptäcktsfärden.

Resmål: Lima, Ballestasöarna, Nazcalinjerna, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga Dal, Machu Picchu och Amazonas djungel.

Restid: 17 dagar / 16 nätter

Pris: Från 29 900:-

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • Flygresor Cusco – Puerto Maldonado – Lima
 • Transporter till och från flygplatser
 • 12 nätter på rekommenderade hotell med frukost
 • 1 natt i komfortabel nattbuss
 • 3 nätter i djungel-lodge med alla måltider inkluderade
 • Professionella engelsktalande guider på alla utflykter
 • Stadstur i Lima
 • Utflykt till Ballestasöarna
 • Flygtur över Nazcalinjerna
 • Guidad utflykt i Nazca
 • Stadstur i Arequipa
 • 2 dagars tur till Colca Canyon med utflykter och guidade stopp
 • Hel dags utflykt på Titikakasjön där lunch ingår
 • Turistbuss Puno – Cusco där flera stopp görs för sight-seeing, lunch ingår på ett av stoppen
 • Stadstur i Cusco
 • Hel dags utflykt till ”Den heliga dalen”
 • Utflykt till Machu Picchu, inkluderande resor, entré och guidad vandring
 • 4 dagars utflykt i Amazonas där alla utflykter och måltider ingår
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • Internationellt flyg och flygskatter
 • Måltider som inte är specificerade i turplanen
 • Reseförsäkring
 • Dricks
 1. Dag 1 Lima

  Vår personal välkomnar er på flygplatsen i Lima och tar er till ert hotell i Miraflores, där vi berättar om Lima och Peru, ger information och svarar på frågor. Miraflores är ett lugnt och tryggt område vid Stilla Havet där de bästa hotellen och restaurangerna ligger.

 2. Dag 2 Lima (B)

  Efter frukost gör ni en guidad tur i både det koloniala och moderna Lima, då ni bland annat besöker katedralen byggd 1654 där den spanske erövraren Francisco Pizarros kvarlevor vilar, Stortorget (Plaza de Armas) med sin fontän i brons från 1650, de unika träbalkongerna som inramar torget, San Francisco-klostret med sina berömda katakomber och de moderna stadsdelarna San Isidro och Miraflores. Lima, känd som ”Kungarnas stad” grundades 1535 av Francisco Pizarro och 1991 blev staden förklarad som ett världsarv av UNESCO.

 3. Dag 3 Lima-Paracas (B)

  Ni hämtas på morgonen vid hotellet för transport till bussterminalen, för er bussresa till Paracas som är beläget söder om Lima på Stilla Havs-kusten, resan tar ca fyra timmar. Vid framkomsten möts ni och transporteras till ert hotell.
  Ni har sedan en dag att använda enligt egna intressen och önskemål; kanske njuta av strandliv på den underbara sandstranden, besöka Paracas Nationalpark, vinprovning i Ica eller pröva på sand-buggies eller sand-boarding i öknen.

 4. Dag 4 Ballestas Islands – Nazca (B)

  Efter frukost, transfer till hamnen för er guidade tur till Ballestasöarna. Ballestasöarna kallas ibland ”Lilla Galapagos” och här kommer ni få se en fantastisk samling av sjölejon, pelikaner, pingviner, sälar och olika sjöfåglar. Efter turen transporterar vi er till ert hotell för vila, bad och lunch. Sent på eftermiddagen transfer till bussterminalen för er buss till Nazca (ca 3 timmar) där vi möter er och transporterar er till ert hotell.

 5. Dag 5 Nazca – Nazca Lines – Arequipa (B)

  Innan frukost, en flygtur över Nazcalinjerna, gigantiska formationer och geometriska figurer som är formerade i den torraste öknen i Peru och som dateras tillbaka till ca 250 år e.kr. De enorma Nazcalinjerna som breder ut sig över ett 500 kvadratkilometer stort område lämnar tack vare sin enorma storlek och okända ursprung ett oförglömligt intryck hos besökaren. Formationerna föreställer djur, t.ex. en spindel, en apa och flera fåglar. De tros vara en enorm astronomisk kalender eller kanske offer till gudarna. De upptäcktes redan 1550 men det var inte förrän man med flygets hjälp kunde se linjerna ovanifrån som man kunde få en bild av helheten.
  Efter frukost, en tur till de urgamla Cantalloc-akvedukterna och ruinerna av en nyligen upptäckt inkaby i närheten. Senare transporteras ni till bussterminalen för er nattbuss till Arequipa (ca 8 timmar). Vid framkomsten till Arequipa möts ni på bussterminalen för transfer till ert hotell.

 6. Dag 6 Arequipa

  Vid framkomsten till Arequipa möts ni på bussterminalen för transfer till ert hotell, och senare på förmiddagen hämtas ni vid hotellet för er guidade rundtur i Arequipa, där ni kommer att; besöka Chilinadalen och den gamla stadsdelen San Lazaro, beundra utsikten från Yanahuara Belvedere, besöka stortorget (Plaza de Armas) och dess katedral, San Francisco-kyrkan, samt det extraordinära Santa Catalina-klostret som är byggt av vulkanisk lava och dateras till 1500-talet. Ni besöker även den bäst bevarade mumien i hela Amerika, Juanita, som hittades 1995 under en expedition högt uppe på en bergstopp i regionen.

 7. Dag 7 Arequipa – Colca Valley (B)

  På morgonen hämtas ni vid hotellet för er två dagars Colca Canyon tur. Ni reser mot de varma källorna i Yura, passerar vulkanen Chachani och färdas sedan vidare upp till naturreservatet Pampa de Cañahuas där ni kommer att se grupper av lamor och alpacadjur. I våtmarkerna i Tocra kan ni se mängder av olika flyttfåglar, inklusive flamingos. Vi passerar kratern av en slocknad vulkan (Chucura), och gör ett stopp i Patapampa som är resans högsta punkt, (4,910 m), där ni bjuds på fantastiska vyer över Andernas berg. Sedan börjar nedstigningen till Colcadalen där ni anländer till Chivay, den viktigaste byn i dalen. Ni inkvarteras på ert hotell och har en ledig eftermiddag att upptäcka Colcadalen och kanske besöka de varma källorna. På kvällen kan ni sedan njuta av en god middag på restaurang med folkloristisk show och lokala danser.

 8. Dag 8 Colca Canyon – Puno (B)

  Efter en tidig frukost beger vi oss längre in i dalen mot den djupa ravinen, Cruz del Condor, där kondorerna håller till. Utsikten ifrån denna plats är fantastisk och ni kommer även stanna till flera gånger under färden för att beundra vyerna över Colca Canyon. Kondorerna kan ha ett vingspann på drygt tre meter och på morgonen drar de nytta av de varma uppvindarna från klyftan för att kunna segla ut över ravinens kant på jakt efter föda. Efter en kort promenad längs Colca Canyon är det dags att återvända till Chivay. På vägen stannar vi i de pittoreska byarna Pinchollo, Maca och Yanque, med vackra koloniala kyrkor och vid utsiktsplatserna Choquetico och Antahuilque, där ni bjuds på vackra vyer över terrasser i dalen samt Inka- och pre-Inkagravar. Vid återkomsten till Chivay tar ni sedan bussen till Puno (ca 6 timmar med pauser för sight-seeing). Vi möter er vid bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 9. Dag 9 Lake Titicaca (B, L)

  Efter frukost blir ni hämtade på hotellet för er guidade båtresa på Titicacasjön. Titicacasjön är världens högst belägna farbara sjö och första stoppet är Uros-invånarnas flytande vass-öar där ni kommer att mötas av befolkningen i sina färgglada kläder och få en genomgång av hur öarna är byggda. Ni kan även göra en liten båttur med en av öarnas orts-typiska vassbåtar. Sedan bär det av till Taquile, en fantastiskt vacker ö där lokalbefolkningen lever som de gjort i århundraden med sina små jordbruk. Invånarna är kända för sin hantverksskicklighet och det kommer ni att märka på er promenad runt ön, de är särskilt kända för sina bonader, mössor och band som de själva använder. Efter lunch på ön så
  återvänder vi till Puno dit vi anländer sent på eftermiddagen.
  (Det finns möjligheter att sova över på ön hemma hos en familj vilket är en väldigt speciell och minnesvärd upplevelse som starkt rekommenderas, förhållandena är mycket enkla dock).

 10. Dag 10 Puno – Cusco (B, L)

  Efter frukost, transport till busstationen för er turistbuss till Cusco. Denna bussresa över Andernas högplatå är väldigt vacker och ni kommer att göra flera stopp på vägen för att besöka museum, gamla inkaruiner och små byar. Ett stopp för lunch görs också vid La Raya på 4310 m höjd över havet. Resan är cirka 9 timmar men det blir aldrig långtråkigt tack vare alla intressanta stopp på vägen. Sen eftermiddag anländer ni till Cusco, Inkarikets gamla huvudstad. Vi möter er på bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 11. Dag 11 Cusco (B)

  Ledig morgon att sova ut eller utforska Cusco på egen hand. Under eftermiddagen gör ni en guidad tur och besöker bland annat de fyra berömda inkaruinerna som ligger i utkanten av Cusco; vattentemplet Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, orakelplatsen Qenqo och den överväldigande befästningen Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar och man har härifrån en underbar utsikt över staden. Efter detta en stadspromenad i centrala Cusco med besök av Katedralen, Stortorget samt Soltemplet Korikancha.

 12. Dag 12 Sacred Valley - Aguas Calientes/Machu Picchu (B, L)

  Heldagsutflykt till Urubamba, Inkas Heliga Dal. Ni besöker byn Pisac som etablerades under kolonialtiden och som är belägen vid foten av ett terrassklätt berg, krönt med imponerande inkaruiner, och Pisacs marknad på Stortorget där indianer säljer sina produkter och hantverk. Efter lunch i dalen besöker ni Ollantaytambo, det enda inkasamhälle som spanjorerna aldrig lyckades inta, där ni utforskar ruinerna som ligger ovanför staden på en kulle. Sent på eftermiddagen tar ni tåget från Ollantaytambo till byn Aguas Calientes vid foten av Machu Picchu. Ni möts på stationen och tas till ert hotell för övernattning.

 13. Dag 13 Machu Picchu/Aguas Calientes – Cusco (B)

  Idag vaknar ni vid resans höjdpunkt, Inkafolkets bortglömde stad och ett av världens Sju Nya Underverk – Machu Picchu. Tidigt på morgonen lämnar ni hotellet för att ta en av de första bussarna upp till Machu Picchu för att ha möjligheten att njuta av den berömda soluppgången. Sedan är det dags för er guidade tur av detta omtalade underverk som tar cirka två timmar. Efter turen har ni gott om tid att själva utforska ruinerna och fotografera. Ett populärt alternativ för den äventyrlige är att bestiga berget Huayna Picchu (1,5 – 2 timmar) varifrån man har en underbar utsikt över Machu Picchu och omgivningen. På eftermiddagen tar ni sedan bussen ned från Machu Picchu till Aguas Calientes för att ta tåget tillbaka till Cusco. Vid framkomsten möts ni för transfer till ert hotell.

 14. Dag 14 Cusco - Puerto Maldonado - Corto Maltes Amazonia (B, L)

  Efter frukost hämtas ni vid hotellet för transfer till flygplatsen i Cusco där ert flyg till Puerto Maldonado avgår. Ni blir vid framkomsten välkomnade på flygplatsen I Puerto Maldonado, Padre Almirez International Airport, där er guide väntar på er, han kommer att finnas vid er sida under hela er djungelvistelse. Ni åker med guiden till kontoret I Puerto Maldonado för att få era “Official Waterway Permits”. På kontoret kan ni även lämna bagage som ni inte behöver under er djungelvistelse. Medan ni väntar på era tillstånd kan ni besöka torget i Puerto Maldonado och ta foton från ”Grau Square” av sammanflödet av floderna Madre de Dios och Tambopata.
  Ni går ombord på flodbåten vid “Capitania Port” med er lodge i djungeln som destination. Transporten tar ca 40 minuter på Madre de Dios floden i en typisk Amazon-flodbåt.
  Vid ankomsten till Corto Maltes Amazonia Lodge, www.cortomaltes-amazonia.com, blir ni hjärtligt mottagna och personalen bjuder er på en en cocktail. Härefter blir ni installerade i er bungalow och lunch serveras. Restaurangen på lodgen är känd för sina goda maträtter som serveras på ett mycket smakligt och konstnärligt sätt, tillagade av lodgens franska ”chef”.
  Efter lunch har ni tid att vila lite i hängmattorna utomhus, i er bungalow, eller kanske ta ett uppfriskande dopp i poolen.

  3:30 pm: Det är dags för er första vandring och kontakt med djungeln. Under färden kommer ni att se och uppleva en stor variation av tropiska träd, medicinal-örter, insekter, fjärilar och vilda djur. På återvägen stannar ni vid ett utsiktstorn där ni kan se toucaner, macawer och andra fågelarter innan vi når lodgen igen för att njuta av den magiska solnedgången i djungeln. Utflykten tar ca 2,5 till 3 timmar.
  Nu passar säkert ett uppfriskande dopp i poolen bra eller en exotisk drink i terrassbaren. Ni kan även sitta och beundra solnedgången i det avkopplande lugnet bland palmer och mangoträd i vår lilla hamn.

  7pm: Innan middagen serveras gör ni en kvällstur i båt, en liten safari där vi hoppas ni får se den vita kaimanen (caiman crocodiles) som håller till på flodstränderna.

  8pm: Efter en smakfull middag kan de som önskar småprata i våra soffgrupper eller möta nya internationella vänner i baren. Ni kan även njuta av att bada i poolen (som har en bar) under en tindrande Amazon-himmel med bl.a. stjärnbilden ”Södra Korset” på himlavalvet.

 15. Dag 15 Corto Maltes Amazonia (B, L, D)

  5:30 am: Ni gör en morgonvandring på ca 20 minuter innan ni når målet, en “parrot clay-lick” (papegoj ler-slick). Här finns ett antal olika fågelarter (papegojor) som äter av en speciell lera som är viktig för ämnesomsättningen. Det är ett fantastiskt exotiskt färgspel av de olika papegojorna.

  8 am: Frukost och ledig tid till att upptäcka de utsökta trädgårdarna på Corto Maltes Amazonia. Här finns ett stort antal arter av exotiska växter och blommande träd.

  10:30 am: Återigen ger vi oss ut på Madre de Dios floden, den här gången med destination “Monkey Island” (Ap-ön), där vi ser dessa intressanta och underhållande djur leva i frihet. Efter besöket hos aporna följer en ny båttur på ca 30 minuter till ”Tambopata- Candamo National Reserve”. Vi gör en vandring på ca 5 km genom den täta vegetationen i den tropiska regnskogen och ser jätteträd, ormar, apor, fåglar och vid vissa tillfällen också den skygga jaguaren.

  Vårt nästa mål är ”Hevenly Sandoval Lake” som genom sin gynnsamma lokalisering delas av ett stort antal olika djurarter: fåglar (särskilt Hoatzin, Kingfisher och Cormorant), olika typer av apor (Ekorrapor, Spindelapor, Howlerapor). I sjön kan vi se Jätteflod-utter, svarta Kaimaner och Piraya (ibland kan man även ha turen att få se anakondor vid ytor som är täckta av vass. Här är också hemvisten för den stora Arapaiman, en fisk som kan bli mer än 2,5 meter lång och väga över 200 kg. När man paddlar fram på sjön i solnedgången upplever man en spektakulär oförglömlig syn. På vägen tillbaka till lodgen kan man se olika arter av nattdjur.

  8 pm: Efter en aktiv dag i Amazonas djungel behöver kroppen vila och mat. Ni kommer att serveras middag med exotisk smak och efterrätt i samma anda. Om ni fortfarande har energi kvar kan ni sitta en stund och njuta av musik, ta en drink i baren eller lyssna till regnskogens olika ljud och läten i en hammock. Ni kan även söka återhämtning efter dagens äventyr genom att ta en massage hos en av lodgens kvalificerade massörer.

 16. Dag 16 Corto Maltes Amazonia (B, L, D)

  8 am: Frukost och ledig tid att bada och koppla av i poolen, eller kanske köpa hantverk och bijouterier från Amazonas i butiken.

  10 am: Ni åker med flodbåt nedströms på floden ca 1,5 timmar för att besöka en infödingsby. Under resan har ni möjlighet att få se apor, flod-sköldpaddor, kajmaner och många fågelarter i den täta flodvegetationen. Ni kommer även att få se medicinalväxter som ”Sangre de Grado, Oje, Capirona, m.fl.
  ”Project for the Rescue of Cultural Values” stödjer infödingssamhället ”Palma Real”, som är det största med ca 200 familjer från Ese´eja stammen. Projektet som är beläget på Gamitada ön samarbetar med två familjer som kommer att berätta för er om de kulturella arven från sina förfäder, sitt språk, vanor, klädsel och sina danser. I en tid då globaliseringen snabbt ändrar traditionella samhällen är detta en stor upplevelse att få kontakt med den här stammen och uppleva sederna från forna krigare och jägare. Ni kan även stödja dem genom att köpa några av deras handtillverkade produkter.

  1 pm: Ni gör en tur runt Gamitada-ön och har möjlighet att uppleva djur som är skygga och normalt svåra att få se. Efter detta besöker ni en ”Chakra” (ett lokalt jordbruk) och får se och lära om olika tropiska frukter och andra produkter som kakao, bananer, kaffe, kokos, m.m. Här serveras ni även en typisk amazonsk rätt som lunch. Jordbrukaren låter er även smaka av de frukter han odlar och tar till staden Puerto Maldonado för att sälja på torghandeln.
  När ni senare återvänder till lodgen kommer säkerligen ett dopp i poolen att uppskattas, kanske med en cocktail som även fungerar som aptitretare innan middagen.

  8 pm: Middag serveras. Efter middagen kan ni dra er tillbaka och avnjuta någon av våra tropiska drinkar, koppla av med lite småprat på terrassen eller ta ett bad i poolen under den stjärnklädda Amazon-himlen.

 17. Dag 17 Corto Maltes Amazonia - Puerto Maldonado - Lima (B)

  Efter frukost är det dags att säga adjö till kockarna och övrig personal på Corto Maltes Amazonia. Er guide kommer att följa er tillbaka till staden där vi stannar vid kontoret för att hämta deponerat bagage. Härefter besöker vi den lokala marknaden där vi bl.a. hittar regionens speciella matprodukter, särskilt en mängd exotiska frukter från Amazonas. I tid för ert flygs avgång till Lima kör vår personal er till flygplatsen och vi hoppas att ni haft en angenäm och spännande vistelse i detta avlägsna hörn av Peru.
  Beroende på när ert internationella flyg hem igen avgår väntar ni sedan på flygplatsen på ert flyg eller spenderar några timmar i Lima innan avfärd.