Magiska Peru

Från $2,950

Magiska Peru är 14 dagar lång och vår mest populära resa i Peru där ni upplever de största sevärdheterna i landet och vandrar den kanske mest kända vandringen i världen – Inkaleden; Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga Dal och Inkaleden. Det är en fantastisk rundtur i Peru där man vänjer sig vid höjden i Arequipa, Puno och Cusco innan man avslutar med resans höjdpunkt – Inkaleden till Machu Picchu.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
  Camping
 • Activity Level Challenging
 • Group Size Medium Group
  6

Jag skulle vilja fråga om denna turné: Magiska Peru

Allt om Magiska Peru.

Resmål: Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, Inkas Heliga Dal och Inkaleden.

Restid: 14 dagar / 13 nätter

Har du några frågor?

Kontakta oss gärna via chat, mail eller telefon för personlig service och svar direkt. Vi anpassar gärna resan helt efter dina önskemål. Det är vår specialitet.

** Pris per person, baserat på två resenärer och bra 3-stjärniga hotell.

Om ni önskar 4- eller 5-stjärniga hotell och privata utflykter, be oss om pris.

Resans innehåll
Vad ingår i resan?Vad som ingår i priset
 • Flygresor Lima Arequipa, Cusco – Lima
 • Transporter till och från flygplatser
 • 10 nätter på rekommenderade hotell med frukostbuffé
 • 3 nätters camping på Inkaleden, alla måltider ingår
 • Stadstur i Lima
 • Stadstur i Arequipa
 • 2 dagars tur till Colca Canyon med utlykter och guidade stopp
 • Heldags utflykt på Titikakasjön där lunch ingår
 • Turistbuss Puno – Cusco där flera stopp görs för sight-seeing, lunch ingår på ett av stoppen
 • Stadstur i Cusco
 • Hel dags utflykt till ”Den heliga dalen”
 • 4 dagar vandring Inkaleden med alla måltider, inkluderande resor, entré och guidad vandring i Machu Picchu
Vad ingår inte i resan?Vad som inte ingår i priset
 • Internationellt flyg och flygskatter
 • Måltider som inte är specificerade i turplanen
 • Reseförsäkring
 • Dricks
 1. Dag 1 Lima

  Vår personal välkomnar er på flygplatsen i Lima och tar er till ert hotell i Miraflores, där vi berättar om Lima och Peru, ger information och svarar på frågor. Miraflores är ett lugnt och tryggt område vid Stilla Havet där de bästa hotellen och restaurangerna ligger.

 2. Dag 2 Lima (B)

  Efter frukost gör ni en guidad tur i både det koloniala och moderna Lima, då ni bland annat besöker katedralen byggd 1654 där den spanske erövraren Francisco Pizarros kvarlevor vilar, Stortorget (Plaza de Armas) med sin fontän i brons från 1650, de unika träbalkongerna som inramar torget, San Francisco-klostret med sina berömda katakomber och de moderna stadsdelarna San Isidro och Miraflores. Lima, känd som ”Kungarnas stad” grundades 1535 av Francisco Pizarro  och 1991 blev staden förklarad som ett världsarv av UNESCO.

 3. Dag 3 Arequipa – Colca Canyon (B)

  På morgonen hämtas ni vid hotellet för er två dagars Colca Canyon tur. Ni reser mot de varma källorna i Yura, passerar vulkanen Chachani och färdas sedan vidare upp till naturreservatet Pampa de Cañahuas där ni kommer att se grupper av lamor och alpacadjur. I våtmarkerna i Tocra kan ni se mängder av olika flyttfåglar, inklusive flamingos. Vi passerar kratern av en slocknad vulkan (Chucura), och gör ett stopp i Patapampa som är resans högsta punkt, (4,910 m),  där ni bjuds på fantastiska vyer över Andernas berg. Sedan börjar nedstigningen till Colcadalen där ni anländer till Chivay, den viktigaste byn i dalen. Ni inkvarteras på ert hotell och har en ledig eftermiddag att upptäcka Colcadalen och kanske besöka de varma källorna. På kvällen kan ni sedan njuta av en god middag på restaurang med folkloristisk show och lokala danser.

 4. Dag 4 Colca Canyon – Puno (B)

  Efter en tidig frukost beger vi oss längre in i dalen mot den djupa ravinen, Cruz del Condor, där kondorerna håller till. Utsikten ifrån denna plats är fantastisk och ni kommer även stanna till flera gånger under färden för att beundra vyerna över Colca Canyon. Kondorerna kan ha ett vingspann på drygt tre meter och på morgonen drar de nytta av de varma uppvindarna från klyftan för att kunna segla ut över ravinens kant på jakt efter föda. Efter en kort promenad längs Colca Canyon är det dags att återvända till Chivay. På vägen stannar vi i de pittoreska byarna Pinchollo, Maca och Yanque, med vackra koloniala kyrkor och vid utsiktsplatserna Choquetico och Antahuilque, där ni bjuds på vackra vyer över terrasser i dalen samt Inka- och pre-Inkagravar. Vid återkomsten till Chivay tar ni sedan bussen till Puno (ca 6 timmar med pauser för sight-seeing). Vi möter er vid bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 5. Dag 5 Lake Titicaca (B, L)

  Efter frukost blir ni hämtade på hotellet för er guidade båtresa på Titicacasjön. Titicacasjön är världens högst belägna farbara sjö och första stoppet är Uros-invånarnas flytande vass-öar där ni kommer att mötas av befolkningen i sina färgglada kläder och få en genomgång av hur öarna är byggda. Ni kan även göra en liten båttur med en av öarnas orts-typiska vassbåtar. Sedan bär det av till Taquile, en fantastiskt vacker ö där lokalbefolkningen lever som de gjort i århundraden med sina små jordbruk. Invånarna är kända för sin hantverksskicklighet och det kommer ni att märka på er promenad runt ön, de är särskilt kända för sina bonader, mössor och band som de själva använder. Efter lunch på ön så återvänder vi till Puno dit vi anländer sent på eftermiddagen.

 6. Dag 6 Puno – Cusco (B, L)

  Efter frukost, transport till busstationen för er turistbuss till Cusco. Denna bussresa över Andernas högplatå är väldigt vacker och ni kommer att göra flera stopp på vägen för att besöka museum, gamla inkaruiner och små byar. Ett stopp för lunch görs också vid La Raya på 4310 meters höjd över havet. Resan är cirka 9 timmar, men det blir aldrig långtråkigt tack vare alla intressanta stopp på vägen. Sen eftermiddag anländer ni till Cusco, Inkarikets gamla huvudstad. Vi möter er på bussterminalen och transporterar er till ert hotell.

 7. Dag 7 Cusco (B)

  Ledig morgon att sova ut eller utforska Cusco på egen hand. Under eftermiddagen gör ni en guidad tur och besöker bland annat de fyra berömda inkaruinerna som ligger i utkanten av Cusco; vattentemplet Tambo Machay, befästningen Puca Pucara, orakelplatsen Qenqo och den överväldigande befästningen Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar och man har härifrån en underbar utsikt över staden. Efter detta en stadspromenad i centrala Cusco med besök av Katedralen, Stortorget samt Soltemplet Korikancha.

 8. Dag 8 Sacred Valley (B, L)

  Heldagsutflykt till Urubamba, Inkas Heliga Dal. Ni besöker byn Pisac som etablerades under kolonialtiden och som är belägen vid foten av ett terrassklätt berg, krönt med imponerande inkaruiner, och Pisacs marknad på Stortorget där indianer säljer sina produkter och hantverk. Efter lunch i dalen besöker ni Ollantaytambo, det enda inka-samhälle som spanjorerna aldrig lyckades inta, där ni utforskar ruinerna som ligger ovanför staden på en kulle. På återresan till Cusco besöker ni marknaden i Chinchero innan ni lämnas vid ert hotell.

 9. Dag 9 Inca Trail (B, L, D)

  Ni blir hämtade på ert hotell i Cusco och påbörjar den vackra två timmarsresan genom Den Heliga Dalen innan ni når Ollantaytambo. Väl där blir ni försedda med bagage, mat och bärare för vandringen. En bra idé är att ta med kokablad som ni kan koka kokaté av (bra mot höghöjdssjukan) samt vandringskäppar av trä som hjälpmedel under vandringen (vandringskäppar med metalltopp är inte tillåtna). Väl färdiga så åker ni vidare till Piskacucho (höjd: 2700m).
  Ni börjar vandringen genom att gå över Piskacucho bron över Urubambafloden. Ni har nu 12 km vandring framför er innan dagen är över. Till en början är terrängen plan innan ni når första raststället vid Miskay samhället (höjd 2800m). Stigen fortsätter sedan lite brantare tills ni når en hög platå. Härifrån har ni en spektakulär utsikt över inkaruinerna Patallacta (höjd 2750). Vandringen fortsätter sedan under två timmar innan ni når lunchplatsen. Efter lunch så är det endast två timmar kvar innan ni når campingplatsen Wayllabamba (höjd: 3000m). Höjdpunkten under den sista biten av vandringen är utsikten över bergskedjan Vilcanota samt det snöbeklädda berget Mount Veronica.

 10. Dag 10 Inca Trail (B, L, D)

  Den andra dagen av inkaleden är den tuffaste. Ni vaknar tidigt för frukost och sedan följer en 9 km stigning. Ni vandrar på en stig genom lummig vegetation och porlande bäckar. Det är viktigt att ni tar många raster för att inte ta ut er själva, stanna och vila så fort ni känner er andfådda för att undvika huvudvärk. Ni kommer att ta en längre rast vid Llulluchapampa byn. Sedan är det dags att bestiga det högsta och mest kända passet, Abra Warmihuaña eller ”Dead Woman´s Pass” (höjd: 4200m). Denna stigning tar ca 2 timmar och det är viktigt att ta många korta andningspauser på grund av den höga höjden. Väl uppe så kan ni vila en stund och ta foton innan det är dags att fortsätta vandringen. Ni vandrar nedåt på en 2,5 km lång slingrande stig som korsar en dalgång med mycket djurliv. Ni äter lunch på vägen och sedan förtsätter ni till campingplatsen i Pacamayo dalen (höjd: 3600m). Här kan ni vila innan det är dags för middag.

 11. Dag 11 Inca Trail (B, L, D)

  Idag kommer ni att vandra 15 km längs en vacker och arkeologiskt rik stig. Först vandrar ni upp till Runkurakay passet (höjd: 3970m). Halvvägs upp kommer ni fram till Runkurakay ruinerna, ett gammalt inka vakthus. På det följande passet har ni fantastiska vyer över bergskedjorna Vilcabamba och Pumasillo. Ni fortsätter sedan till de spektakulära ruinerna Sayacmarca (höjd 3624). Efter detta fortsätter vandringen genom skogen till den sista stigningen som leder er till det tredje passet, Abra de Phuyupatamarca (höjd: 3700m). Stigen fortsätter sedan ner till den arkeologiska platsen Phuyupatamarca. Dessa ruiner kallas för ”Town above the Clouds” och de är omringade av Inkaterasser med sofistikerade vatteledningssystem. Vid skymningen når ni de imponerande ruinerna Wiñaywayna, eller ”Forever Young”. Man tror att detta var ett centrum för vattendyrkan. Väldigt nära ligger campingplatsen där ni kommer att spendera den sista natten. Här finns det duschar och även en restaurang. Glöm inte att säga hej då till kocken och bärarna som dagen efter tar ett tidigt tåg tillbaka till Cusco.

 12. Dag 12 Inca Trail (B)

  Ni väcks klockan 04.00 och äter frukost 04.30 för att kunna börja vandringen redan klockan 05.00 och hinna fram till Inti Punko, eller “Sun Gate” till kl 06.00. Vandringen går längs en smal stig genom skogen. När ni når solporten, precis före soluppgången, så kommer dimman över Machu Picchu att skingras och ruinerna vara upplysta av solens strålar. Utsikten är magisk, ett minne för livet. Ni fortsätter sedan ner till ruinerna där ni börjar den 2 timmar långa guidade turen där ni får lära er allt om Machu Picchu. Efter turen har ni gott om ledig tid. Vissa väljer då att bestiga Huyana Picchu berget. Härifrån har ni en underbar utsikt över Machu Picchu samt omgivningen. Det är en tuff och aningen farlig klättring dock, speciellt efter 4 dagars vandring, så man måste vara extremt försiktig.
  På eftermiddagen tar ni tåget tillbaka till Cusco. Vi hämtar upp er på tågstationen och tar er till hotellet.

 13. Dag 13 Cusco - Lima (B)

  Transport från hotellet till flygplatsen för ert flyg tillbaka till Lima. Beroende på när ert internationella flyg hem igen avgår väntar ni på flygplatsen på ert flyg eller spenderar några timmar i Lima innan avfärd.