Cusco historiska centrum med Plaza de Armas (Plaza de Armas))

Hjärtat av Cusco, med kyrkor, museer, restauranger, butiker och inte minst det dagliga livet på torget med människor klädda i typiska Andinska kläder.

Sacsayhuaman (av utkanten av Cusco)

Ruinen av en gammal militär fästning som visar fantastiska arkitektoniska färdigheter från Inka-epoken. Fästningen byggdes av enorma stenblock (vissa väger mer än 300 ton) som varje del passar perfekt ihop.

Planetarium Cusco (Reserva ecologica de LLaullipata)

Gör ett besök och lär om hur människorna i Anderna tolkar rymden. Om kvällshimlen är klar kan du njuta av en  fantastisk stjärnhimmel.

Iglesia de San Blas (San Blas)

En liten och vacker kyrka i området San Blas med fin utsikt över staden från dess klocktorn.

Koricancha (Pampa del Castillo på Plazoleta Santo Domingo)

Inka-epokens viktigaste templet. Innan det spanska invasionen var golven täckta med blad av massivt guld och gården var fylld med gyllene statyer. Spanjorerna skrev hem till sin kung att templet var ”fantastiskt bortom all verklighet”.

Katedralen i Cusco (Plaza de Armas)

Katedralen dominerar Plaza de Armas i sin magnifika renässansstil. 1600-talsbyggnaden är formad som ett kors och inne i kyrkan kan du se nästan 400 koloniala målningar inklusive Nattvarden målad av Marcos Zapata.

San Blas (San Blas)

San Blas är en gammal konstkvarter i Cusco och är stadens mest pittoreska distrikt där du går på smala och branta gator, omgiven av koloniala hus med stenväggar som byggdes av Inkafolket och även många workshops med konst.

Pre-Columbianska Konst Muséet (Plaza de las Nazarenas)

Här kan du se förkolumbianska mästerverk från olika civilisationer. Museet visar enastående exempel på för-columbiansk konst. Stämningen i museet är väldigt lugn medan du går från rum till rum med ögonfägnande och intressant konst. I byggnaden finns också en mycket fin restaurang.

Jesu sällskaps kyrka (Plaza de Armas)

Kyrkans främsta attraktion är ett altare, gjort av guld plundrat av spanjorerna från Inkafolket, men det finns även vackra målningar och många andra saker att se. Om du klättrar upp i kyrktornet till toppen har du en underbar utsikt över torget och kan ta bilder.

Centro Qosqo de Arte Nativo (604 Av El Sol)

Fantastiska danser av fantastiska dansare i färgglada dräkter och traditionell utmärkt musik. Alla kostymer och danserna kommer från områdena runt Cusco. Ett underbart sätt att få en känsla om det gamla Peru med sin historia, kultur, danser, musik och traditioner.

Kristusstatyn (I utkanten av Cusco)

Du kan ta en promenad upp till denna staty av Kristus. Väl där, kommer du att ha en fantastisk utsikt över Cusco. Statyn ligger precis vid Sacsayhuaman så det är en bra idé att besöka både sevärdheterna samtidigt.

Convento de Santa Catalina (Calle Santa Catalina Angosta 401)

Bara konsten och de vackra trädgårdarna är väl värt ett besök. Stämningen är underbar och unik och och härifrån har man en fantastisk utsikt.

Plaza de las Nazarenas

Ett litet torg som ligger precis bakom Plaza de Armas. Det ett trevligt ställe att sitta och titta på folklivet som drar förbi. Många lyxhotell ligger runt torget.

Choco Museum (Calle Garcilaso 210)

Ni får lära om kakaoplantan och hur man gör choklad. Museet erbjuder kurser i att göra choklad, en sysselsättning att njuta av.