Trujillo är känd som staden med evig vår tack vare sitt fina klimat och trevliga atmosfär. Detta område var befolkat av två viktiga forna peruanska civilisationer; Mochica och Chimú, och senare blev det även en viktig stad för vicekungadömet. De mest kända attraktionerna är Chan Chan samt Sol- och Månpyramiderna.

Chan Chan är Amerikas största lerstad och den gamla huvudstaden för Chimúkulturen. UNSECO lade till staden på Värdsarvslistan 1986. Arkeologer upskattar att över hundra tusen människor bodde här. Torg, magasin, verkstäder, hus, vägar, murar och pyramidtempel är alla tydligt definerade i strukturen och enorma murar är dekorerade med målningar av geometriska figurer. Solpyramiden fungerade som ett politiskt administrativt centrum och Månpyramiden var det ceremoniella centrumet. Den urbana ytan mellan dessa två bestod av hus, avenyer och torg. Dessa kvarlämningar bekräftar den höga nivån av religiös, ekonomisk, politisk och social organisation hos Mochicakulturen.

Huanchaco, en liten fiskarby nära Trujillo, är känd för sina traditionella kanoter, “små hästar av totoravass”, som har använts av fiskare längs Perus norra kust sedan urminnes tider och som fortfarande används. Byn har också en av de mest populära stränderna i Peru för surfare och är känd för sina goda fisk- och skaldjursrätter.

Aktiviteter : Trujillo stadstur, Chan Chan, Sol- och Månpyramiden, Huanchaco, mm.

Resor till Trujillo