Mancora är en mysig liten fiskeby belägen ungefär 116 mil norr om Lima och 12 mil söder om gränsen till Ecuador. Mancora är det mest populära stället i Peru för för bad och strandliv. Här finns fantastiska sandstränder och hav som inbjuder till bad och vattenaktiviteter. Vattnet är känt för sin turkosa färg. Surfingentusiaster bör åka hit mellan november till februari då vågorna är som allra bäst. Sportfiskare älskar Mancora för dess stora fiskar som svärdfisk och tonfisk. I närheten av Mancora ligger även varma källor där ni kan  låta kroppen njuta och slappna av och huden smörjas in i lera under en spa-behandling. Mancora erbjuder också ett mycket rikt utbud av restaruranger, discotek, shopping, nattliv, m.m.

Sommaren varar från December till April och är mycket varm, det kan regna på nätterna och temperaturen kan nå över +38 C. Under resten av året är klimatet torrt, soligt, ofta med en svalkande bris. Temperaturen når aldrig under +25 C på dagen, oftast är den mellan +25 och +30 C. På natten kan den gå ned mot +17 C.

Stranden har över 30 ”Beach Resorts” som tar emot turister från hela världen, men främst från Sydamerika. Här finns ett mycket stort antal restauranger och nattklubbar med tanke på att staden endast har 10 000 invånare. Stranden sträcker sig kilometervis där man kan vandra och beundra det stora antalet vågsurfare, eller kanske rent av prova på själv.

Staden ger ett intryck av att vara väldigt privat och tom när ni tillbringar dagen på stränderna, emedan den sjuder av folkliv på kvällar och nätter i en blandning med hög musik.

Hotellen ligger inte i centrum av nöjes- och shoppinglivet, men tillräckligt nära för att erbjuda all service detta innebär. Ni bor  på lugnare ställen efter stranden där avkoppling vid poolen eller på playan är i centrum. Våra gäster brukar uppskatta dessa valmöjligheter, i alla åldersgrupper.

Aktiviteter : Stränder, surfing, pooler, ridning, boogie-cars, mm.

Resor till Mancora

Magiska Peru med Mancora Beach

Magiska Peru med Mancora Beach är 15 dagar lång resa i Peru och inkluderar de största sevärdheterna i landet samt bad och avkoppling på Mancora Beach i norra ...