När du besöker Peru, försök att tillbringa åtminstone några dagar i peruanska Amazonas djungel. Den innehåller 60% av arealen i landet, och bara Brasilien har en större del av djungeln än Peru. Trots detta är det bara 5 procent av befolkningen som lever där. Det är ett av de mest biologiskt omfattande områdena i världen och Peru har den största mängden fågelarter på jorden.

Under dina utflykter I djungeln har du tillfälle att se de flesta fåglar och däggdjur som lever i regnskogen; papegojor, tukaner, jätte-uttrar, sköldpaddor, apor, alligatorer, anakondor och vid sällsynta tillfällen den skygga jaguaren.

Du bor i djungel-lodge där man erbjuder olika tjänster och dagliga utflykter. Bra restauranger serverar mat med lokala råvaror och mestadels bor du med ”helpension”, frukost, lunch och middag. Du kan ta en massage i slutet av dagen, ta en simtur om lodgen har en swimmingpool, koppla av i en hängmatta eller småprata med dina vänner eller andra gäster i baren under Amazonas himmel med tusentals stjärnor och stjärnbilden Södra Korset i centrum.

I staden Iquitos har du många bra hotell att välja mellan för din vistelse.

Tambopata National Reserve

Tambopata Nationalpark är känd för att ha ett av världens största utbud av däggdjur, träd, insekter, fjärilar och fåglar. Forskare har redan registrerat 632 fågelarter, 1200 fjärilsarter, 169 däggdjursarter, 205 fiskarter, 103 groddjursarter och 67 reptilarter. Vegetationen är typisk tropisk regnskog. Det är det mest populära resmålet för turister som vill utforska Perus djungel.

Aktiviteter : Djungel lodge med dagsutflykter.

Manu National Park

Manu Nationalpark är hjärtat i Manu Biosfär Reservatet som deklarerades som Världsarv av UNESCO 1987. Den har ett fantastiskt utbud av djur; mer än 800 fågelarter, 200 däggdjursarter, den Andiska Cock-of-the-rock, den enorma uttern, jaguaren, den andiska hjorten, mm. Detta är parken som innehar världsrekordet för antalet fågelarter som har setts på en plats under en dag med 324 arter. Det finns cirka 30 Quechua-talande jordbruksbyar i Nationalparken samt många samhällen med ursprungsinvånare.

Aktiviteter : Djungel lodger med dagsutflykter.

Iquitos

Iquitos är den främsta hamnstaden för Amazonfloden och den största staden i den peruanska djungeln. Den upplevde en ekonomisk boom mot slutet av 1800-talet när gummiindustrin expanderade stort. Det finns många djungel-lodger i området och även båtar som gör turer längs Amazonfloden för turister. Pacay-Samira Nationalreservatet är det största reservatet i Peru och ligger endast 183 km från Iquitos, här finner man många utrotningshotade djurarter såsom charapa flodsköldpadda, den gigantiska uttern, de svarta alligatorerna och floddelfinerna.

Aktiviteter : Djungel lodger och dagsutflykter, Amazonflodskryssningar, Iquitos stadstur, Zoo, mm.

Resor till Amazonas

Peru och Galapagos Kryssning

Peru och Galapagos Kryssning, med kultur, natur och äventyr under 23 dagar, där ni kommer att se och uppleva de främsta höjdpunkterna i Peru; Lima, Arequipa, ...

Peru – Den Stora Upptäcktsfärden

Den Stora Upptäcktsfärden är 17 dagar lång och den perfekta turen för den som även vill uppleva en del av landets kust och dess skönhet på sin resa i Peru. ...