Aguas Calientes

Show Tours

Amazonas

Show Tours

Arequipa

Show Tours

Ballestasöarna

Show Tours

Colca Canyon

Show Tours

Cusco

Show Tours

Huaraz

Show Tours

Inkas Heliga Dal

Show Tours

Iquitos

Show Tours

Lares

Show Tours

Machu Picchu

Show Tours

Mancora

Show Tours

Nazca

Show Tours

Ollantaytambo

Show Tours

Puno Og Titicacasjön

Show Tours

Trujillo

Show Tours

Här har vi samlat några av Perus mest populära resmål och presenterar även en kortfattad information om vad som möter er under er resa i Peru. För varje resmål har vi även listat några av de paketresor vi erbjuder som inkluderar den specifika destinationen. Om inte någon av våra färdiga resor till Peru passar, låt oss binda samman era önskemål om resmål och skräddarsy en resplan tillsammans med er.

Information om Peru

Peru är det tredje största landet i Sydamerika, större än Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Schweiz och Italien tillsammans. Landet har nästan 30 miljoner invånare. Det består av tre regioner;

 • Kusten med öken, stränder och floddalar i ett varmt klimat (12% av landet)
 • Anderna med sina snöklädda toppar som vissa reser sig mer än 6000 meter över havet (28% av landet)
 • Amazonas djungel med ett tropiskt klimat, en av väldens största naturresurser (60% av landet)

Peru är ett unikt land i världen, med ”mycket av allt”; historia, goegrafi, biologi, kultur, klimat…, man måste använda superlativ för att beskriva allt som är speciellt med Peru och här är några exempel att börja med;

 • Magnifika Colca Canyon, världens näst djupaste canyon, med sina   majestätiskt flygande kondorer, världens största landfågeln. Colca Canyon är dubbelt så djup som Grand Canyon i USA.
 • Amazonfloden, den längsta floden i världen, och Amazonas regnskogar som täcker mer än hälften av landet.
 • Titicacasjön, världens högsta farbara sjö, 3860 meter över havet, med öar där människor lever sina liv som förfäderna gjorde för hundratals år sedan.
 • Cordillera Blanca (Den vita bergskedjan) i norra Peru med mer än 50 toppar över 5700 meter. Huascarán är det högsta berget i Peru och också den högsta toppen i tropikerna i världen.
 • Caral, som ligger norr om Lima, anses vara den äldsta staden på det västra halvklotet, har bevisats bebott sedan 2900 år f.Kr.

Som turist i Peru erbjuds du allt du kan önska dig för att göra din semester intressant, spännande och äventyrlig, men också avkopplande;

 • Peru har en mängd olika ekosystem och ett brett utbud av naturliv. När som helst på året kan du njuta av solen och stränderna liksom historia, kultur och äventyr i Anderna och Amazonas regnskog.
 • Perus välkända historia har lämnat spår från den paleolitiska tiden via olika Andiska kulturer till de magnifika byggnaderna av Inkafolket.
 • Sevärdheter som tempel och fästningar, kyrkor, Nazca linjerna och mycket mer.
 • Musik, dans, hantverk som är unika och berömda över hela världen.
 • Peruaner älskar att arrangera fester och festivaler, och det finns många ”fiestas” i hela landet under hela året, där du som besökare också får delta.

Peru har varit vaggan för många högt utvecklade kulturer, varav Inkatiden är den mest kända, vilket också är den främsta anledningen till att Peru är ett så populärt land för turister att besöka, och har ett enormt stort antal kulturskatter. De arkeologiska lämningarna från alla dessa kulturer är de största attraktionerna och tillsammans med fantastiska vyer och scenerier i öknen vid Stilla havet, Anderna och Amazonas djungel gör de en resa till Peru till en enastående upplevelse med minnen för livet. Då Cusco var centrum för Inkariket finns de främsta arkeologiska sevärdheterna här, men de flesta kännner även väl till; Nazca linjerna, begravningstornen utanför Puno, Chan Chan i Trujillo och Lord Sipan i Chiclayo.