Peru – kanske världens äventyrsland nr 1. Här finner ni två färdiga äventyrsresor till Peru. Men eftersom vi vet att alla våra resenärer har speciella önskemål så rekommenderar vi att ni använder dessa reseförslag som inspiration och sedan lägger till eller ändrar aktiviteter så att resan blir perfekt för er. Vi hjälper gärna till med förslag och inspiration och skräddarsyr en äventyrsresa i Peru. Ni kontaktar oss enkelt via vår chat, mail eller telefon.

Perus Ultimata Äventyrsresa

Perus Ultimata Äventyrsresa, 20 dagar lång, är perfekt för hardcore-äventyraren. Den är fullspäckad med äventyrsaktiviteter i Peru; vandring i Colca ...

Perus Klassiska Äventyr

Denna 14 dagars äventyrsresa i Peru med skönhetsupplevelser och äventyr besöker Perus höjdpunkter; Lima, Arequipa, Colca Canyon, Titicacasjön, Cusco, ...

Om äventyrsresor i Peru

Peru är, med all rätt, ofta kallat Äventyrslandet nr 1 i världen. Med sina tre klimatzoner; öknen vid Stilla havet, Anderna med sina snöklädda berg och Amazonas djungel finns många möjligheter att hitta äventyrsresor med spännande aktiviteter i hela landet.

Under våra färdiga reseförslag till äventyrsresor i Peru här nedan kan ni läsa mer om de olika äventyr och aktiviteter ni kan uppleva. Om ni har någon speciell äventyrsaktivitet ni vill uppleva under er Peru resa, kontakta oss så ska vi gör allt vi kan för att arrangera detta.

Om de ovan presenterade paketen med äventyrsresor i Peru inte motsvarar era önskemål, använd dem som utgångspunkter för att skräddarsy er resa med oss. Vi väljer tillsammans ut resmål, sevärdheter, äventyr och resans längd.

Äventyr i Peru

Trekking

Peru är en vandrares paradis med bergstoppar, dalgångar och bergsmassiv som erbjuder utmaningar med varierande svårighetsgrad. De peruanska Anderna med Inka vandringsleder såväl som vandringsleder tillkomna före Inkas tid erbjuder vyer över djupa dalar, snöklädda toppar, vattenfall, glaciärer och skogar där du möter människor kända för sin gästfrihet i sina pittoreska byar. Vandringslederna i Peru erbjuder dig oändliga kombinationer av alla nivåer av upplevelser och svårighetsgrader.

Surfing

Peru är ett land med perfekta stränder för surfing året runt. De mest populära delarna är efter kusten i norr; Mancora, Punta Sal, Cabo Blanco och många andra platser med perfekta surfvågor, men också i Miraflores i Lima, där du alltid kan se surfare i bukten från morgon till kväll. Peru har några av de bästa surfarna i världen och var en gång värd för VM i surfing.
Vi erbjuder även kurser i surfing under din resa i Peru.

Bergsklättring

De unika bergen i de peruanska Anderna erbjuder en fantastisk miljö för bergsklättring och börjar locka klättrare från hela världen, till stor del på grund av att de är lättåtkomliga och klimatet är milt större delen av året.
Huascarán är det högsta berget i Peru, 6788 meter över havet, och ligger i massivet ”Cordillera Blanca”. Det är också det högsta tropiska berget i världen.

Stenklättring

På den södra kusten i Peru hittar man mycket bra villkor för stenklättring med utsikt över Stilla Havet och dess rullande vågor, men naturligtvis också i Anderna där det finns många ställen att utöva sporten, till exempel utanför Puno vid Titikakasjön i söder och Cajamarca i norr. Du har även möjlighet att delta i kurser i stenklättring.

Forsränning

Det finns många möjligheter att uppleva forsränning i Peru, främst i dalgångarna i Anderna; Den Heliga Dalen, Colca Canyon och många flera, och många av våra gäster tar tillfället att njuta av detta äventyr på sin Peruresa. Den ultimata utmaningen är att paddla nedför den brusande Colcafloden och dess 300 forsar, men kanske är det ett gott råd att börja med något lättare. Åren 1979 – 81 blev polacken Jerzy Majcheerczyk den första personen i världen att ta sig ned alla 120 kilometer av flod och forsar till Arequipa.

Mountainbike

Du kan cykla mountainbike i nästan alla delar av Peru och det finns stigar och vägar av alla typer av svårighet, från nybörjare till expert. Det är den snabbast växande sporten i Peru just nu och du kommer att möta cyklister över hela landet som kommer till Peru från hela världen, de flesta finner du dock i Anderna.
Vi erbjuder turer där du cyklar genom landskapet på det andinska höglandet med snöklädda toppar, djupa dalar, pittoreska byar, med guider och hjälpfordon för att ta dig genom delar av turen som kanske är för svåra att cykla.

Vindsurfing

Viondsurfing har inte utövats speciellt mycket i Peru förrän nu, det har mestadels varit vågsurfing, men på senare år har vindsurfare börjat synas ner och mer, speciellt längs stränderna på den norra kusten av Peru, men du kan också hitta mycket bra förhållanden för vindsurfing runt Lima och på kusten vid Paracas.

Hanggliding

På flera ställen i Peru, men även i Miraflores i Lima, där våra gäster ofta tillbringar sina första dagar och nätter på sin resa i Peru har du möjlighet att pröva på hanggliding från klipporna i en park vid Stilla havskusten. En perfekt start på din äventyrsturné i Peru.

Undervattensfiske

På kusten söder om Lima och i norr vid Piura och Tumbes har undervattensfiske varit mycket populärt i många år. De peruanska vattnen är hem för en stor mängd fiskarter och ett idealiskt land att uppleva ett annorlunda sätt att fiska.

Ridning i Peru

Upplev ridutflykter i Den Heliga Dalen på den peruanska Pasohästen. En garanterat annorlunda ridupplevlese i Andernas hisnande natur.
Vi erbjuder resor med ridutflykter med varierande antal dagar och svårighetsgrader.

Sandboarding och Beach buggies

För de som besöker Paracas, Ica och Nazca på sin resa i Peru är det mycket populärt att utöva sandboarding på dynerna i öknen. För er som har erfarenhet av snowboard är skillnaden inte så stor, bara underlaget. På samma gång kan man uppleva ett annat populärt äventyr, att ta en ökentur i en beach buggy.
En sådan här äventyrsdag avslutas oftast med ett dopp i en swimming-pool i en oas.

Fiske

Peru har en lång kustlinje av Stilla Havet och är ett land med stor fiskindustri. Här finns en mängd arter av fisk och många grund och stränder som är perfekta för fiske. Liksom författaren Ernest Hemmingway, som besökte Peru många gånger och där även fick idén att skriva boken ”Den gamle och havet”, har du möjlighet att fånga tonfisk, drums, pacific croakers, havsabborre, flundra och även black marlin på ditt djuphavsfiske. Den största black marlin som fångats i världen hade en vikt på 702 kg och fångades i Peru. Du kan även hitta bra saltvattenfiske i och runt Lima längs kusten, men Peru har även sötvattenfiske i sjöar och floder i Anderna, mestadels öring.
Den ultimata fiskeupplevelsen är dock att följa i Ernest Hemmingways spår och utöva djuphavsfiske i den norra delen av landet, kanske vid Cabo Blanco, där många kända personer har gjort besök för fiske; Prins Philip av Edinburgh, John Wayne, Marilyn Monroe, Nelson Rockefeller, Bob Hope och många andra.